Skip to main content
search
0

Vandaag onthul ik het recept van één van mijn populairste gerechten uit de Foodspot. Regelmatig werd mij gevraagd of ik het recept van dit vegan naanbrood wilde delen. Waarop mijn antwoord altijd tot grote teleurstelling ‘nee’ was. Ik wilde natuurlijk niet zomaar de geheimen van mijn specialiteit verklappen. Nu mijn Foodspot helaas definitief gesloten is, wil ik je toch verblijden met dit top recept!

4 ingrediënten

Voor de bereiding van dit vegan naanbrood heb je slechts 4 ingrediënten nodig: zelfrijzend glutenvrij bakmeel, ongezoete amandelyoghurt (of een andere plantaardige variant), olijfolie of kokosolie en wat zout.

Naast de heerlijke smaak is dit recept o.a. zonder gluten, lactose, koemelk, soja en zonder toegevoegde suikers.

Inkoop tips

In de Foodspot ontving ik ook gasten die geen sporen van gluten of koemelk kunnen verdragen. Daarom ben ik erg kieskeurig met welke producten ik gebruik. Het zelfrijzend glutenvrij bakmeel gebruik ik van het merk Doves Farm. Deze is onder andere te bestellen bij de Gebaksjuwelier, maar ook bij webshops als glutenvrijewebshop.nl en glutenvrijemarkt.com.

De ongezoete amandelyoghurt haal ik bij de Albert Heijn. Ik gebruik hun huismerk. De AH heeft een ruim assortiment van plantaardige yoghurts. Daarnaast verkopen ze het merk Abbot Kinney’s. Als ik het naanbrood low FODMAP of notenvrij wil maken, kies ik voor de kokosyoghurt van dit merk.

Pitabroodje

Dit naanbrood tover je ook zo in een pitabroodje. Je gebruikt hetzelfde recept, alleen het broodje maak je wat kleiner. Super simpel! Houd de website in de gaten, want ik zal binnenkort met je delen hoe je een vegan broodje shoarma maakt.

Voor nu wens ik je alvast veel plezier met het maken van deze heerlijke vegan naanbrood!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: vegan naanbrood

Ingrediënten
  • 300 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 280 g ongezoete amandelyoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • beetje zout
Benodigdheden
  • Koekenpan
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed met de hand tot er een deeg ontstaat.
  2. Maak bolletjes van à 120 g.
  3. Bestrooi een schoon werkblad met bakmeel en druk hierop de bolletjes plat met je hand tot de gewenste dikte. Bestrooi de bovenkant van de bolletjes ook met een beetje bakmeel tegen het plakken.
  4. Verwarm een koekenpan zonder olie op hoge temperatuur.  Als de pan goed warm is, zet je de temperatuur wat lager en bak je het naanbrood aan beide kanten goudbruin zonder olie. Het kan zijn dat het naanbrood wat gaat bollen. Dat is niet erg. Het zakt wel weer in.
  5. Besprenkel het naanbrood  met wat olijfolie na het bakken.
Tip 1

Vanuit deze basis kun je ook verse kruiden toevoegen zoals knoflook, koriander of platte peterselie. Dit kun je doen bij stap 1 en 5.

Tip 2

De amandelyoghurt kun je door elk ander plantaardige yoghurt vervangen.

Tip 3

Als je het naanbrood in de koelkast bewaard wordt het hard. Maar als je het naanbrood even in een grill stopt dan krijgt hij weer de juiste bite. Waarschijnlijk werkt het ook als je hem even in de oven doet of verwarmt in een pan.

Receptinformatie
Aantal stuks 4-5
Bereidingstijd ca. 30 minuten
Soort gerecht bijgerecht

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

5 Reacties

Laat een reactie achter