Skip to main content
search
0

Sevilla is een stad naar mijn hart! Deze keer was ik in Sevilla voor een culinaire ontdekkingsreis. Ik ging op zoek naar hotspots waar je allergenenvrij kunt eten. Terwijl ik van het ene eettentje naar het andere eettentje wandelde genoot ik van het warme zonnetje, de mooie historische gebouwen en prachtige parken. Geen stress, gewoon chillen en genieten. Heerlijk!

Vandaag deel ik met jou de hotspots waar je kunt ontbijten en lunchen. Niet elke hotspot was geschikt voor mijn voedingspatroon, omdat ik te maken heb met meerdere intoleranties. Maar wat niet geschikt is voor mij, kan misschien wel passen bij jouw eetstijl.

Milkaway
Happy place en healthy food. Je kunt er terecht voor açai bowls, smoothies, broodjes, salades en veel meer. Alles wordt vers bereid en het is erg smaakvol. Hierdoor zijn ze ook flexibel genoeg om hun gerechten aan te passen naar jouw wensen. Op hun menu worden niet de allergenen vermeld, maar als je jouw allergenen noemt bij het personeel dan kunnen ze met vrijwel alle allergenen rekening houden.

Met ernstige allergieën is het oppassen, want hun menu bevat wel sporen van gluten, soja, melk, mosterd, selderie, vis, noten, pinda’s en sesamzaad. Milkaway is zeker een aanrader. Het is een knus en vrolijke plekje om even snel wat te eten of om mee te nemen.

Cocome
Verse sappen, koffie, belegde broodjes, fruitbowl en cerealbowls. Er is voor iedereen wel wat te eten! Vegan, glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, etc. Vanalles is mogelijk. Je kunt van de kaart bestellen, maar ook zelf je eigen ontbijt samenstellen.

Er is een ruim assortiment voor veganistische en vegetarische opties. Ze hebben glutenvrij brood. Dit wordt afgedekt in de oven zodat er geen kruiscontaminatie ontstaat. Ook zijn er glutenvrije cereals te verkrijgen. Ondanks dat ze hun best doen om rekening te houden met allergenen, is er ook bij dit tentje kans op kruisbesmetting.

Al met al een levendige ontbijt- en lunchroom voor vers bereid eten en sapjes.

Almazen café
Een kunstachtig café waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, dranken en koffie. Zij hebben een menu met verschillende vegan gerechten.

Met glutenvrij kan ook rekening gehouden worden. Ze serveren glutenvrij brood en muesli. Als melkvervanger wordt normaal gesproken sojamelk gebruikt. Maar ze hebben ook lactose vrije melk.

Almazen Café is een leuke plek waar je een goedkoop ontbijtje kunt scoren.

Veganitessen
Veganitessen, een paradijs voor vegans en voor degenen die lactosevrij moeten eten. Indien je rekening moet houden met andere allergenen dan zijn de opties beperkt en is dit niet de juiste plek voor jou. Alleen de starters zijn glutenvrij. Gerechten zijn niet aanpasbaar, want het personeel is niet zo flexibel om mee te denken over wat er wel mogelijk is.

Helaas is mijn keuze dus beperkt tot alleen de starters: tortilla met guacamole en een mierzoete smoothie. Vergelijkbaar met een aardbei milkshake van de Febo. Het eten is niet vies, maar ook niet spectaculair.

Voor mij is deze spot niet zo geschikt. Maar ja, niet elke spot is geschikt voor zo’n complex voedingspatroon als de mijne. Maar ga je voor lactosevrij of vegan, dan zeg ik “go for it!”

Jester
Een kleine takeaway met heerlijke verse smoothies, koffie en belegde broodjes! Haal hier je ontbijt of lunch.  Als de zon lekker schijnt is het nabij gelegen Jardin de Murillo een perfecte plek om rustig te zitten en je maaltje op te eten. Dat is echt genieten.

Als je lactose- en sojavrij eet, dan kun je hier prima terecht. Ze gebruiken ook amandelmelk en kokosmelk. Met een glutenvrij dieet kun je hier echter niets eten. Natuurlijk kun je wel een verse fruit of groente smoothie bestellen. Die zijn zeker tevredenstellend!

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer veilige hotspots in Sevilla? Lees dan hier Culinair Sevilla: dineren zonder zorgen! en zonder gevaar genieten van lekkernijen!

Laat een reactie achter