Skip to main content
search
0

Kan jij weerstand bieden tegen die Spaanse romige ijsjes of kleurrijke taartjes? Dat hoeft helemaal niet. Want in Sevilla zitten een aantal hotspots waar je zonder gevaar kunt genieten van lekkernijen.

Dit laatste deel van de drieluik “Culinair Sevilla” is de kers op de taart. Ik deel met jou mijn twee favoriete tentjes waar je kunt genieten van verrukkelijke delicatessen en geef ik je een blik in de ecologische supermarkt van Sevilla.

Puro & Bio gelato
Een droom die uitkwam… weer kunnen genieten van ijs! Tranen van geluk bij het ontdekken van Puro & Bio Gelato. Ik dacht dat het onmogelijk was om een ijsje te kunnen eten bij een ijssalon die aan mijn voedingspatroon voldoet: glutenvrij, lactosevrij, sojavrij en suikervrij. Maar deze ijssalon bestaat echt!

Bij Puro & Bio gelato hebben ze ambachtelijk ijs voor iedereen! Hun producten zijn biologisch, organisch en laag in vet. De ijssmaken zijn niet alleen gemaakt van koemelk, maar ook van rijstmelk en puur fruit. Ideaal voor veganisten en als je te maken hebt met een lactose- of soja-intolerantie. Ook is het ijs glutenvrij. De hoorntjes niet, maar je kunt het ijs ook in een bakje bestellen. Verder wordt er geen suiker toegevoegd. De zoete smaak komt enkel van het fruit.

Er is een grote verscheidenheid aan smaken en de textuur van het rijstmelk ijs en puur fruit ijs zal je verrassen. Het is niet te onderscheiden van ‘normaal’ ijs en het smaakt buitengewoon hemels! Als je net zo dol op ijs bent zoals ik, dan moet je zeker bij deze ijssalon langs gaan.

Dulce Trazo 
Even bijkomen met een kopje verse thee of koffie en een heerlijk stuk taart bij Dulce Trazo. Een knus tentje waar je vriendelijk wordt ontvangen. Zij bieden een ruime keuze aan lekkernijen en theesoorten. Je bestelt en betaald direct aan de bar. Daarna brengen ze jouw bestelling naar je tafel.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor glutenvrije, sojavrije, lactosevrije, notenvrije en vegan taarten! Helaas niet suikervrij. Ik heb geen allergenenkaart kunnen ontdekken, maar het personeel legt je graag uit welke ingrediënten in welke taarten zitten. Let hier wel op met ernstige allergieën, want er worden ook taarten gemaakt met o.a. gluten en lactose. De taarten staat ook allemaal in dezelfde vitrine.

Deze plek is zeker een aanrader als je zin hebt in een zoete lekkernij.

Gaia supermarkt
De biologische en ecologische winkel van Sevilla! Ik vind het heel vermakelijk om in een buitenlandse supermarkt te kijken wat voor soort producten zij hebben.

Bij Gaia vind je een breed scala aan producten zonder gluten, soja, lactose en suiker en producten geschikt voor veganisten. Ik heb een aantal producten ontdekt die ze niet in Nederland verkopen. Zo leuk is dat!

Heb je de eerste twee delen van “Culinair Sevilla” nog niet gelezen? Lees dan dineren zonder zorgen! en de veiligste en smakelijkste ontbijt- en lunchplekjes!

Laat een reactie achter