Skip to main content
search
0

Als je in Utrecht bent, bezoek dan eens de Twijnstraat. Dit is de oudste winkelstraat van Utrecht. Er zijn veel speciaalzaken en er zitten een hoop goede eettentjes die rekening houden met allergenenvrij eten. Eén van die eettentjes is Yum Saap, Asian bar & street food. Vandaag eet ik hier!

Thaise en Vietnamese street food
De specialiteit van Yum Saap is Thaise en Vietnamese street food. Ze serveren kleine gerechten om met elkaar te delen. De bediening adviseert om drie gerechtjes per persoon te kiezen van het menu. Met twee gerechtjes per persoon heb je volgens mij echter al voldoende. Al kan ik het me wel voorstellen dat je meer gerechtjes van het menu wilt proberen.

Er wordt rekening gehouden met voedselintoleranties
Voor mij is het altijd een feest om hier te eten. Ze kunnen rekening houden met meerdere allergenen en het eten is verrassend smaakvol! Bij het bestellen krijg je een lijstje waarop je kunt aankruisen wat je wilt eten. Als je aangeeft bij de bediening dat je bepaalde ingrediënten niet kunt eten, dan strepen zij de gerechten weg die niet geschikt zijn. Een aantal gerechten kunnen aangepast worden door het weglaten van ingrediënten.

Ondanks dat Yum Saap rekening kan houden met allergenen, is dit niet de plek voor mensen met (ernstige) voedselallergieën.

Niet geschikt voor mensen
met ernstige allergieën
i.v.m. kruisbesmetting! 

Mogelijkheden voor
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Er is geen allergenenkaart aanwezig

Verrassend smaakvol
In de keuken van Yum Saap heb ik geen Aziatische koks kunnen ontdekken. Wonderbaarlijk genoeg weten zij toch een Aziatisch tintje aan het eten te geven. Van hun smaakcombinaties kan ik zeker genieten. Mijn favoriete gerechtjes: de gele curry met kip, de crab curry en de sticky mango rice.

Als je bij Yum Saap hebt gegeten, laat me weten van welk gerecht jij het meest hebt genoten.

~Senang met eten!~

Jane

Laat een reactie achter