Skip to main content
search
0

In april was ik in Sevilla voor een culinaire ontdekkingsreis. Ik ging op zoek naar hotspots waar je allergenenvrij kunt eten. Mijn ontdekkingen deel ik met jou in een reeks van drie blogartikelen: Culinair Sevilla.

Dineren is in Spanje niet alleen in de avond, maar ook tijdens de lunch kun je op veel plekken terecht voor een warme maaltijd. Gelukkig zijn er een aantal leuke plekjes waar je heerlijk en veilig eten kunt vinden.

Fargo
Bij Fargo wordt het eten met liefde bereid. Dit merk je aan hoe het eten gepresenteerd wordt, maar ook aan hoe passievol de eigenaar over het eten praat. Hij neemt de tijd om je uitleg te geven over het eten en denkt mee als je allergenenvrij moet eten. Je voelt je echt welkom. Dit is dan ook één van mijn favoriete restaurants in Sevilla

Al het eten is biologisch, smaakvol en ziet er heel vers uit. Op het menu zijn verschillende vegan, gluten- en sojavrije gerechten te vinden. Ze doen bij Fargo niet aan voedselverspilling. Als je eten over hebt, krijg je dat gewoon mee naar huis!

Mano de Santo
100% glutenvrij & 100% delicious! Het is Mexican style genieten bij Mano de Santo. Het was zo heerlijk dat ik veel te veel heb gegeten. Ik wilde alleen maar MEER! Alles is glutenvrij op de kaart en er is ruime keus voor lactosevrij & sojavrij.

Allergenen staan niet aangegeven op de kaart. Maar het personeel kan je prima helpen om aan te geven welke mogelijkheden er voor je zijn. Mano de Santo is echt een aanrader! Goede combinatie van smaken, hippe tent en gezellige locatie aan een plein.

Een tip! Hier in de buurt heb ik nog een aantal restaurants ontdekt die ik niet heb kunnen uitproberen. Maar die wel rekening houden met allergenen. De namen zijn Art y Sabor, Veganeat en Wokup. Ook is er in de straat Calle amor de dias een vegan supermarkt.

Restaurante Ecovegetariano Gaia
Voor 100% biologische vegetarische gerechten ga je naar Gaia! Bijna alle gerechten op de kaart zijn glutenvrij en/of vegan. Met andere allergenen kan ook rekening worden gehouden. Deze worden netjes op de menukaart aangegeven met icoontjes. Wel kunnen er sporen van allergenen in de gerechten zitten.

Naast dat er rekening gehouden wordt met allergenen is het eten erg smaakvol. De inrichting van het restaurant is basic en ze maken geen kunstwerk van je maaltijd, maar dat is prima. Want het eten is puur en de eigenaresse is zeer vriendelijk en behulpzaam. Er werd voor de zekerheid extra nagevraagd of ik bepaalde ingrediënten wel mag eten.

Leuk weetje! Gaia heeft verderop in de straat ook een ecologische winkel. Hier heb ik weer nieuwe producten ontdekt die je in Nederland niet hebt! Daar kan ik zo blij van worden. Benieuwd?! Lees hier meer. (link)

Habanita
Habanita voelt aan als een familierestaurant waar iedereen welkom is. Ze houden rekening met allergenen. Ze hebben een allergenenkaart met een ruime keuze, maar ook op de website wordt al aangegeven dat ze vegetarische, vegan en lactose- en glutenvrije gerechten hebben.

Ze doen hier niet aan een mooie opmaak van de borden, maar het gaat om de smaak. Het zijn geen standaard gerechten. Ze hebben een aantal ongebruikelijke gerechten waarvan je de smaken even moet laten bezinken. Achteraf dacht ik telkens… dat was echt lekker!

En Petite comité
Een knus restaurant waar het eten als een feestje op je bord wordt gepresenteerd. Er zijn genoeg mogelijkheden om hier te eten als je te maken hebt met één of twee allergieën of intoleranties. Heb je er meer dan wordt de keuze ineens erg beperkt. Er is wel een allergenenkaart aanwezig. Dus er wordt zeker rekening gehouden met allergenen. Maar er is risico op kruiscontaminatie.

Voor mij was het enige veilige om te eten de gegrilde groenten, maar daar heb ik wel met een blij gezicht van genoten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer veilige hotspots in Sevilla? Lees dan hier Culinair Sevilla: de veiligste en smakelijkste ontbijt- en lunchplekjes! en zonder gevaar genieten van lekkernijen!

Laat een reactie achter