Skip to main content
search
0

Ook met een gezonde leefstijl kun je goed terecht op Ibiza. Er zijn veel hotspots om onder andere allergenenvrij, vegan en biologisch te eten. Vooral glutenvrij is verrassend normaal. Als je vraagt om “sin gluten” in een restaurant, dan hebben ze vaak wel iets op het menu wat glutenvrij is. Ook zijn er biologische winkels te vinden die glutenvrije producten verkopen. Als je plannen hebt om op vakantie te gaan naar Ibiza, dan heb ik voor jou een paar tips.

Ibiza in december
Mijn vriend en ik waren in december op vakantie in Ibiza. Het voordeel is dat het rustig en ontspannen is en het nadeel is dat veel restaurants gesloten zijn. Thuis heb ik research gedaan naar restaurants waar ik zou kunnen eten en we hebben regelmatig voor een dichte deur gestaan. Maar gelukkig waren er ook hele goede restaurants die wel open waren! Vandaag deel ik met jou onze 3 favorieten.

Smaakvol eten bij Wild Beets
De absolute topper is Wild Beets in Santa Gertrudis! Hier zijn we wel vier keer geweest. Echt een beleving om hier te eten. Het eten is smaakvol, puur, vers en het wordt opgediend als een kleurig meesterwerk. Je ziet direct dat de kok hier aandacht aan heeft besteed. Verder is het restaurant geheel glutenvrij en vegan.

Goede sushi bij Nagai
Voor goede sushi ga je naar het restaurant Nagai. Het is een soort van Asian fusion. Ze hebben allerlei sushi en nigiri, maar ook Thaise en Japanse gerechten. Het eten is voortreffelijk en wordt stijlvol opgediend. En daar betaal je ook voor. Het eten is hier niet bepaald goedkoop. Je kunt niet alles eten van de menukaart, maar er zijn genoeg sushi’s beschikbaar die allergenenvrij te maken zijn. Dit restaurant is niet geschikt voor mensen met ernstige allergieën i.v.m. kruisbesmetting.

Relaxen bij The Boat House
In Cala de Sant Vicent vind je met een prachtig uitzicht op zee The Boat House. Een sfeervolle tent met allemaal relaxte zitplekjes. Ze hebben zelfs een hangmat waar je in kunt chillen. Op hun menukaart worden netjes de allergenen aangegeven en er zijn verschillende soorten glutenvrije en vegan opties. Ze maken het bord gezellig op en het eten smaakt zeker niet verkeerd.

Dit zijn onze drie favorieten, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden op Ibiza! Heb jij nog tips voor hotspots op Ibiza? Let me know!

~Senang met eten!~

Jane

Laat een reactie achter