Skip to main content
search
0

Wie raadpleeg jij als je in een onbekende plaats bent en ergens wilt eten? Een gokje… GOOGLE?!

Voor een afspraak ben ik in Apeldoorn. En ja… het is lunchtijd! In Google zoek ik op “glutenvrij lactosevrij lunch Apeldoorn”. Eén van de eerste opties: Klein Berlijn.

De website van Klein Berlijn spreekt mij wel aan. Zij schrijven op hun website:

´Bij Klein Berlijn gaan we voor eten van topkwaliteit, met onbewerkte producten uit de natuur, precies zoals ze bedoeld zijn. Wat je ziet is wat je krijgt. Onze producten zijn gezond en verrassend. Klein Berlijn is daarnaast ook dé plek om gluten-, lactose- en suikervrij te eten. Want een goed begin begint bij jezelf.”

Dat klinkt veelbelovend!

Toffe tent!
Zodra ik Klein Berlijn binnen stapte vond ik het een toffe tent. Het ziet er sfeervol uit door de verschillende vintage meubels, de rode piano en het kleurgebruik. Klein Berlijn bestaat uit 3 etages en is op een speelse manier ingedeeld.

Gerechten zijn niet aanpasbaar
Op de menukaart staan lekkere gerechten, maar helaas niks voor mij erbij. Het vreemde van de menukaart is dat bij de gerechten maar deels de allergenen worden benoemd. Dus dat betekent hulp vragen bij één van de medewerkers wat er WEL voor mij mogelijk is. Van de medewerker krijg ik een teleurstellend antwoord dat de gerechten niet aanpasbaar zijn voor mijn dieet. Er kan alleen rekening gehouden worden met allergenen als dit er niet teveel tegelijkertijd zijn. Er worden ook gerechten geserveerd die o.a. gluten en lactose bevatten. Dus als je een voedselallergie hebt en ook niet tegen sporen kan, dan kan je hier beter niet eten.

Lekkere salade
Gelukkig voor mij hebben ze bij Klein Berlijn wel een salade die je zelf kunt samenstellen. Er is een behoorlijke lijst met ingrediënten dus je kunt er best een goed gevulde en lekkere salade van laten maken. De salade smaakt verder helemaal prima.

Hippe plek 
Klein Berlijn beschrijft op hun website dat het ook “de plek” is om gluten-, lactose- en suikervrij te eten. Gezien ik zeer weinig keus had, ben ik het daar niet mee eens. Ze hebben zeker goede producten en het is een hippe plek om te eten en/of een drankje te doen. Dus als je zin hebt in een salade ga dan vooral naar Klein Berlijn!

~Senang met eten!~

Jane

Niet geschikt voor mensen
met ernstige allergieën
i.v.m. kruisbesmetting! 

Mogelijkheden voor
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
X Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Allergenenkaart is deels aanwezig

Gerechten zijn niet aanpasbaar

Mensen met meerdere allergenen
hebben weinig opties qua eten

Laat een reactie achter