Skip to main content
search
0

Poké Bowls zijn een super trendy comfort-food! En terecht, want deze zijn gezond en simpel te bereiden. Aangezien het nog makkelijker is als iemand anders deze voor je maakt, lunch ik vandaag bij Poké Perfect. Hier krijg je een goed gevulde Poké bowl!

Voor degene die het fenomeen Poké bowl nog niet de ontdekt hebben… De Poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaï. Je kunt het vergelijken met sushi in een kom. Origineel is het een combinatie van sushi-rijst, verse rauwe vis in blokjes en verse groenten en/of fruit. Tegenwoordig heb je talloze variaties en die ook geschikt zijn als je vegan bent of geen vis eet.

Poké Perfect heeft één vestiging in Utrecht en meerdere in Amsterdam. Voor de inrichting is gebruik gemaakt van natuurelementen en deze heeft een frisse uitstraling. Het is niet een tentje waar ik lang blijf hangen, maar je kunt er gezond en voedzaam eten! Pluspunt is dat de allergenen netjes op het menu worden aangegeven.

Je Poké bowl bestel je aan de bar. Daar kun je kiezen uit de vaste combinaties of je stelt je eigen Poké bowl samen. De Poké bowl is opgebouwd uit 5 elementen:

  1. Basis: je kunt kiezen uit sushirijst, biologische boerenkool, slabladeren en quinoa
  2. Premium: verschillende vissoorten, gerookte kip en tofu
  3. Toppings: verschillende groenten en fruit
  4. Saus: keuze uit zes verschillende sauzen
  5. Final touch: het gerecht wordt afgemaakt met zaadjes, nootjes of een ander crunchy ingrediënt

Niet geschikt voor mensen
met ernstige allergieën
i.v.m. kruisbesmetting! 

Mogelijkheden voor
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Allergenenkaart is aanwezig

Gerechten kun je zelf samenstellen

In alle sauzen zit wel iets van gluten, soja of lactose. Voor mij is er dus helaas geen enkele geschikte saus. In Utrecht hebben ze wel sesamolie beschikbaar in de keuken. Dus ik vraag altijd om wat sesamolie en dat past ook heel prima bij de Poké bowl. Dat gebruik ik thuis ook altijd. Erg jammer voor degenen die suikervrij eten is dat bij de bereiding van sushi-rijst suiker wordt gebruikt. Gelukkig zijn er voor hen nog drie andere opties voor de basis.

Mijn favoriete combo is met sushi-rijst, zalm, avocado, mango, zoete aardappel, edamame boontjes, sesamzaadjes en sesamolie. Ik maak hier dus een uitzondering met suikervrij en sojavrij. Edamame boontjes zijn namelijk sojaboontjes. Gelukkig heb ik hier geen last van als ik deze niet in grote hoeveelheden en niet te vaak eet.

Ken jij Poké Perfect al? Ik ben benieuwd naar jouw favoriete combo!

~Senang met eten!~

Jane

Laat een reactie achter