Skip to main content
search
0

Baal jij dat je de yoghurt moet laten staan, omdat je lactose en/of soja intolerant bent? Niet getreurd! Coco start van Abbot Kinney’s heeft het smaakvolste alternatief voor yoghurt. Geheel lactosevrij, glutenvrij, suikervrij en sojavrij! De smaken zijn in naturel, amandel, mango en framboos. Naturel vind ik het lekkerst! Die heeft een pure, maar zachte kokossmaak. Welke smaak is jouw favoriet?

Abbot Kinney’s is niet in de ‘normale’ supermarkten te koop zoals Albert Heijn, Jumbo of Vomar. Je kunt hiervoor terecht bij Ekoplaza of andere natuurwinkels. Op de website van Abbot Kinney’s kun je trouwens ook zoeken naar een winkel bij jou in de buurt. Je kunt zelfs zoeken op winkels in het buitenland. Super handig voor als je op vakantie gaat.

Bij de Albert Heijn en Jumbo verkopen ze wel kokosyoghurt van hun eigen huismerk. Bij de Albert Heijn heet deze Kokos Naturel en bij de Jumbo Coco Yogo. In Kokos Naturel is helaas dextrose toegevoegd. Maar als je kijkt naar de voedingswaarden dan is het suikergehalte slechts 0,9 gram per 100 gram. Dus dat is gelukkig erg weinig.

De Coco Yogo van de Jumbo is het goedkoopst van de drie merken. Verrassend genoeg is de Kokos Naturel van de Albert Heijn ietsjes duurder dan de Abbot Kinney’s. Tip: bij de Ekoplaza is de Abbot Kinney’s regelmatig in de aanbieding.

Mijn voorkeur gaat uit naar Abbot Kinney’s, maar dat is een kwestie van smaak.

Een aantal keer per week ontbijt ik met Coco start naturel. Meestal voeg ik wat fruit, zaden, noten en/of zelfgemaakte granola toe (hoe je zelf lekkere granola maakt zal ik in een ander blog uitleggen).

Maar je kunt nog veel meer andere gerechten, lekkernijen of drankjes met Coco start maken: smoothies, taarten en sauzen. Volg mijn foodblog en je ziet vanzelf een aantal heerlijke recepten voorbij komen.

Heb jij zelf een goed recept waarin jij kokosyoghurt gebruikt? Laat het mij weten, want ik vind het altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen.

~Senang met eten!~

Jane

Laat een reactie achter