Skip to main content
search
0

Kan ik dit wel over mij zelf zeggen? Zeker weten! Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik ontzettend trots op wat ik heb bereikt. Alle stapjes richting mijn droom hebben mij sterker en zelfverzekerder gemaakt. Ik heb het geluk dat ik mijn hart kan volgen en ben elke dag dankbaar dat ik met enthousiasme kan doen waar ik energie van krijg. Het allerbelangrijkste: ik kies elke dag voor een gezond leven, ook met de chronische ziekte endometriose!

Klaar voor de volgende stap
Begin dit jaar wist ik nog niet wat ik kon verwachten van 2019. Ik wilde dan wel een volgende stap, maar daadwerkelijk de stap zetten vraagt veel lef. Had ik dat wel?! Ik was bang voor het onbekende en twijfels schoten vaak door mijn hoofd. Met steun van mijn vriend en moeder waagde ik toch de sprong… In februari zei ik mijn baan op en ging ik vol enthousiasme voor Jane’s Flavours. Deze dappere keuze bracht mij veel nieuwe ervaringen en mooie momenten die ik nooit had willen missen!

Soms was het moeilijk
Natuurlijk waren er ook tijden dat ik het moeilijk vond. De eerste 4 maanden had ik geen inkomen, Ik miste collega’s om mij heen en het was zoeken naar een goede balans. In het begin voelde het soms nutteloos. Ik investeerde veel, maar ik zag nog geen resultaten. Gelukkig wint mijn positieve mindset het altijd van dit soort dipjes! Juist door naar de kleine succesjes te kijken zie ik steeds weer mogelijkheden voor een volgende stap vooruit.

De successen van 2019
Deze laatste dag van het jaar vind ik een mooie gelegenheid om stil te staan bij mijn successen en mooie gebeurtenissen van 2019. Graag wil ik deze momenten met jou delen. Gewoon omdat ik er zo trots op ben en het mijzelf een positief gevoel geeft. En hopelijk inspireert jou dit ook tot het maken van badass keuzes.

Januari
Ik had besloten om voor mezelf te kiezen, nam de eerste stap en schreef mij in bij de KVK als zelfstandig ondernemer.

Februari
De maand dat ik ontslag nam. Tijd om tot rust te komen en te focussen op mijn studie.

Maart
Eén van de mooie personen die ik dit jaar heb leren kennen is Sushma. We hebben elkaar gevonden op ondernemersgebied en organiseren samen een event op 15 februari 2020: Upgrade Your Life!

April
Voor het eerst alleen op culinaire ontdekkingsreis in Sevilla. Ik ging van eettentje naar eettentje en tussendoor genoot ik van het mooie weer en de prachtige cultuur. Wat was het heerlijk!

Mei
Jane’s Flavours ging online! Op 4 mei organiseerde ik een kick-off waar ik familie en vrienden liet genieten van een homemade high tea. Samen zamelden wij € 300,- in voor de Endometriose stichting.

Juni
Uit honderden vrouwen werd ik geselecteerd voor de Viva400 visionista’s. Met nog 29 andere powervrouwen volgde ik inspirerende masterclasses. Een fantastische ervaring waar ik de top 10 heb behaald! Hierbij ben ik totaal uit mijn comfortzone gegaan door te pitchen in een racewagen!

Ook had ik deze maand mijn allereerste high tea opdracht. Met liefde bereidde ik een aantal lekkere hapjes voor het burgerinitiatief Minder Verpakkingen Brood-Nodig.

Juli
Deze maand trok ik samen met mijn vriend Dennis met een camper door Frankrijk, Spanje en Portugal. Super fijn om altijd je eigen keuken mee te hebben en overal veilig te kunnen eten. Wat hebben wij genoten van deze vakantie.

Augustus
Ik ontving het geweldige nieuws dat ik mijn Propedeuse van de studie Voeding en diëtetiek had gehaald. Ik heb gehuild van blijdschap. Vooral omdat het eerste half jaar zo zwaar was in combinatie met mijn werk en de acceptatie van de endometriose.

September
Uitgenodigd voor mijn eerste bloggerslunch door één van mijn favoriete tentjes: Klein Geluk in Heemskerk. Hier mocht ik genieten van heerlijke 100% vegan en glutenvrije gerechtjes samen met hele toffe foodbloggers.

Ook werd ik lid van team ‘hart for her’ in IJsselstein. Ik begeleidde zeven enthousiaste leden van deze sportclub in een traject naar een gezondere leefstijl.

Oktober
In deze maand gebeurde het meest onverwachte… ik, de Indische anti-wandelaar, kreeg het spontane idee om te gaan hardlopen om mijn conditie te verbeteren. Tot nu toe houd ik het nog steeds vol en ben ik het zelfs leuk gaan vinden. Ik train nu voor de CPC op 8 maart 2020 in Den Haag om geld in te zamelen voor de stichting run4 endometriose in balans.

November
Naar aanleiding van mijn onderzoek naar de invloed van het ‘endometriose dieet’ op de levenskwaliteit van vrouwen met endometriose ging ik met verschillende specialisten in gesprek. Van al deze interviews ga ik artikelen schrijven. Deze zal ik publiceren tijdens de Endometriose Awareness maand in maart.

Een ander hoogtepunt van november. Mijn interview in het NRC waar ik de eerlijke boodschap deelde dat ik als startende ondernemer geen reet verdien.

December
Mijn pijn en vermoeidheid hield ik jarenlang voor mezelf, omdat ik mij schaamde voor mijn klachten. Deze maand deelde ik mijn verhaal in de december editie van de Buikspreker, het magazine van de Endometriose stichting. Ook sta ik met een interview in de Phonographer over hoe ik mijn smartphone als camera gebruik.

Be a badass!

Op naar een mooi 2020
Binnen het afgelopen jaar ben ik door al die nieuwe ervaringen enorm gegroeid als persoon. Daarnaast ben ik ook nog eens best wel handig geworden met WordPress, Instagram, Facebook en LinkedIn. In 2020 wil ik persoonlijk nog veel verder groeien en met Jane’s Flavours meer mensen inspireren en onbezorgd van eten laten genieten. Ik bedank 2019 voor alle mooie herinneringen en proost vannacht op al het moois wat 2020 mij gaat brengen.

Ik gun het jou ook om te genieten van jouw successen. Hoe klein ze ook zijn, wees er trots op!

Maak er wat moois van in 2020! Be a badass!

Liefs,

Jane

Laat een reactie achter