Skip to main content
search
0

Bij Jenneke spat de energie er van af! Zij laat zien hoe je plantaardig eten heel goed kunt combineren met sport. Ik vind het fantastisch om haar te volgen. Super lief dat zij haar why en tips wilt delen!

Wat is de reden dat je veganist bent?
Vegan is de meest gangbare naam en meest herkenbaar, maar ik noem mezelf liever 98% plantaardig. Drie jaar geleden kwam ik thuis te zitten vanwege een hernia en mocht ik niet meer sporten. Ik wist dat ik een keuze had: of nu heel goed op mijn voeding gaan letten, of dik worden. Veel mensen in mijn familie zijn dik en hebben suikerziekte en hart en vaatziekte dus dat was een reële kans. Ik koos voor optie één en ben op 1 augustus met The Green Happiness begonnen.

Na een maand realiseerde ik me dat ik al een maand lang plantaardig at, en dat ik nooit meer anders wou. Dit was echt een schok voor mezelf en mijn omgeving want ik was een enthousiaste vleeseter, is de Franse keuken mijn favoriet en daarnaast heb ik ook een patisserie achtergrond. Maar het voelde niet meer goed. Ik heb daarna nog één keer vis en één keer een hap vlees gegeten en daarna niet meer.

Kaas heeft wat langer geduurd, ik at zo eens in de 2 maanden wat kaas, maar dat is nu ook al ruim een jaar niet meer zo. Mijn beweegreden was dus echt voor mijn gezondheid. Daarna zijn er dierenwelzijn en de klimaatcrisis bij gekomen en ben ik blij dat ik daar ook niet (meer) aan bijdrage door middel van dierlijke consumptie.

Hoelang eet je al veganistisch?
Drie jaar dus! Sinds 1 aug 2016

Heb je een tip voor als iemand net start als veganist?
Gewoon doen en loslaten van “maar dat kan ik helemaal niet”. Onzin! Als je het wilt kan je alles, en je gaat je zo veel beter voelen. Na een tijdje komt het niet eens meer in je op om niet vegan te zijn/eten. En ook: niemand is perfect, af en toe (per ongeluk of niet) iets dierlijks eten is geen doodzonde en dat hoeft je niet te ontmoedigen om door te gaan. Hoe meer vegan hoe beter maar al een beetje is een goede stap!

Top 5 vegan restaurants

 1. Waku Waku (Utrecht)
 2. Morris & Bella (Amsterdam)
 3. Mr&Mrs Watson (Amsterdam)
 4. Sla (meerdere locaties)
 5. Vegan Junk Food Bar (Amsterdam)

Top 5 vegan recepten

 1. Bananenbrood
 2. Bospaddestoelen risotto met groene asperges
 3. Vegan mag & no cheese met pompoen
 4. No-cheese cake met mango en passievrucht
 5. Alle falafel!

Top 5 vegan producten

 1. Oreo’s
 2. Pindakaas! En alle andere nut butters. Favoriet zijn de AH 100% pindakaas met stukjes noot en Wholeearth smooth peanutbutter
 3. De Remia mayolijn is echt een lifesaver, soms heb je gewoon heel veel behoefte aan comfort food met mayo
 4. Harissa Hummus van de AH. Deze is super lekker, spicy en veel lager in kcal dan “gewone” hummus (scheelt echt bijna de helft!). Super lekker op vers brood, speltwafels, dip met wortels/paprika/komkommer, mijn favoriete snelle lunch/snack!
 5. De vegan make up en verzorging van de Bodyshop. Deze gebruik ik al jaren en ben er heel tevreden over!

Alle recepten zijn terug te vinden op de website van Jen VeganFitGirl. Ook vind je hier leefstijltips. Het is zeker tof om Jenneke ook te volgen op haar Instagram @jen_veganfitgirl. 

Laat een reactie achter