Skip to main content
search
0

I did it! Voor sommigen stelt 5 km hardlopen niks voor, maar voor mij is het echt een overwinning. Het staat symbool voor mijn strijd tegen de chronische ziekte endometriose waarbij ik kies voor gezond leven!

Fitter worden

In oktober 2019 startte ik met hardlopen om fitter te worden en om mijn conditie te verbeteren. Ik startte met 3 kilometer in 30 minuten tijd met intervallen. Wekelijks probeerde ik mijzelf uit te dagen om weer een aantal meter verder te rennen. Voor extra motivatie besloot ik mezelf in te schrijven voor de CPC loop in Den Haag en om daarbij geld in te zamelen voor stichting We run4 endometriose in balans.

Nooit gedacht dat ik hardlopen leuk zou gaan vinden!

Genieten van buiten zijn

Maar dat ik er ook echt plezier in zou krijgen daar heb ik mezelf compleet mee verrast! Ik houd niet eens van wandelen en ben vooral geen buitenmens in de winter. Sinds ik hardloop begin ik echter toch stiekem te genieten van het buiten zijn. Zo mooi om tijdens het hardlopen de zon te zien opkomen en hoe de stad langzaam aan wakker wordt. En na het hardlopen voel ik me ook altijd blij.

Tijdens de CPC loop

De CPC loop op 8 maart was een hele happening. Ik vond het best spannend om mee te doen, want ik had nog nooit aan zo’n event mee gedaan. Ondanks dat het heel massaal was, rende ik met alle adrenaline in mijn lijf harder dan ooit tevoren. Ik wilde steeds iedereen inhalen. Mijn recordtijd: 5 kilometer in 29 minuten. Ik overweeg nu zelfs om voor de 10 kilometer te gaan trainen.

Mooi bedrag ingezameld

Samen met een aantal endosisters -waarvan sommigen met partner- hebben we € 2000,-  ingezameld voor de stichting. Ik ben iedereen, die hieraan heeft bijgedragen, ontzettend dankbaar. Jullie zijn fantastisch!

Liefs,

Jane

Laat een reactie achter