Let’s meet!

Over Jane’s Flavours

Hi, ik ben Jane! Ik ben psychosociaal ondersteuner en leefstijlcoach. In mijn praktijk Positive Balance begeleid ik vrouwen (zowel cis- als transgender) en genderdiverse personen met een chronische ziekte. Ik ondersteun hen om stap voor stap een betere kwaliteit van leven voor zichzelf te creëren. Daarnaast ben ik diëtist in opleiding en heb ik samen met het Endometriosecentrum Amsterdam UMC onderzoek gedaan naar de effecten van een dieet op endometriose klachten. Inmiddels is endometriose één van mijn expertises geworden.

Begin 2018 is bij mij de chronische ziekte Endometriose vastgesteld. Ter vermindering van de klachten is mij toen geadviseerd om een speciaal dieet te volgen. Dit betekende omschakelen op een o.a. glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, suikervrij, vleesvrij (wel kip en vis) en alcoholvrij voedingspatroon. Deze verandering had een enorme impact op mijn leven. Ik houd namelijk van eten. Eten betekent voor mij gezelligheid en genieten.

Inmiddels weet ik door het doen van onderzoek en alle voedingskennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan dat het niet verstandig is om zomaar voedingsgroepen te vermijden. Dit kan namelijk op de lange termijn voedingstekorten geven en andere klachten veroorzaken. Daarom ben ik ook afgestapt van dat speciale dieet en heb ik nu een voedingspatroon voor mezelf gecreëerd die volwaardig is en die zorgen voor minder klachten. Wat er voor jou nodig is, dat kan heel anders zijn. Voedingsaanpassingen zijn namelijk heel persoonlijk.

Met mijn blog wil ik je helpen bij jouw zoektocht, door recepten en leefstijltips met jou te delen. Deze recepten zijn voornamelijk gericht op allergenenvrij eten. Gebruik dit ter inspiratie en haal eruit wat voor jou van toepassing is. Ik hoop je met mijn positiviteit en creativiteit aan te moedigen om goed voor jezelf te (blijven) zorgen. 

~Senang met eten!~

Liefs,
Jane

Jane heeft een eigen praktijk voor psychosociale ondersteuning en leefstijlcoaching. Daarnaast is zij diëtist in opleiding en onderzoekt zij de invloed van een dieet op de kwaliteit van leven bij mensen met endometriose.