Let’s meet!

Over Jane’s Flavours

Hi, ik ben Jane! Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan genieten van gezond eten. Met mijn ideeën voor een gezond voedingspatroon wil ik iedereen inspireren die allergenenvrij moet of wilt eten. Op ‘Jane’s Flavours’ deel ik daarom mijn recepten, restaurant tips, mijn ervaringen met een gezonde leefstijl en mijn inspiratiebronnen.

Begin 2018 is bij mij de chronische ziekte Endometriose vastgesteld. Ter vermindering van de klachten is mij toen geadviseerd om een speciaal dieet te volgen. Dit betekende omschakelen op een o.a. glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, suikervrij, vleesvrij (wel kip en vis) en alcoholvrij voedingspatroon. Deze verandering had en heeft een enorme impact op mijn leven. Ik houd namelijk van eten. Eten betekent voor mij gezelligheid en genieten. Ik ging wekelijks wel één of twee keer uit eten, was verslaafd aan zoetigheden en genoot van samen koken en eten met vrienden en familie. Ineens moest ik hier dus mee stoppen. Dit voelde alsof mij een stukje geluk en plezier in het leven was afgenomen.

Gelukkig heb ik dit sombere en zielige gevoel kunnen omzetten naar positiviteit en mogelijkheden. Rekening houden met al deze allergenen zie ik ondertussen niet meer als een dieet, maar als een gezondere leefstijl. Het blijft echter wel een zoektocht die tijd en geld kost, creativiteit vraagt en discipline vereist.

Met mijn blog wil ik je helpen bij jouw zoektocht, door recepten en tips met jou te delen. Ik hoop je te inspireren met mijn positiviteit en creativiteit. Daarnaast deel ik graag de kennis die ik opdoe tijdens mijn opleiding voeding en diëtetiek. Ik wil je graag de positieve kant en de vele mogelijkheden van deze gezonde leefstijl laten zien en hopelijk geniet ook jij dan weer net zo veel van eten als ik!

~Senang met eten!~

Liefs,
Jane

Jane heeft een eigen praktijk voor psychosociale ondersteuning en leefstijlcoaching. Daarnaast is zij diëtist in opleiding en onderzoekt zij de invloed van een dieet op de kwaliteit van leven bij mensen met endometriose.