Deze lekkere dressing is een variatie op de in het Midden-Oosten veel gegeten tahinsaus. Deze dressing heeft een zachte smaak en past goed bij salades en gegrilde groenten. Zoals dit recept met ovenheerlijke gegrilde groenten.

Foodprocessor

Met een foodprocessoren is de dressing heel makkelijk te maken. Alle ingrediënten mix je kort samen tot één geheel.

Merk Terrasana

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Voor deze dressing gebruik ik witte tahin van het merk Terrasana. Eigenlijk gebruik ik altijd producten van dit merk omdat ze 100% biologisch zijn, puur en veelal zonder gluten, lactose, soja en toegevoegde suikers. Op hun website vind je uitgebreide productspecificaties, zodat je weet wat je eet. Dat is voor mij erg fijn met al die ingrediënten die ik vermijd.

Producten van Terrasana zijn onder andere te koop bij de Glutenvrije webshop, en Ekoplaza. Ook in mijn Foodspot verkoop ik een aantal producten die ik zelf regelmatig gebruik voor mijn gerechten.

Bewaren

Je kunt de dressing in een afgesloten pot ongeveer een week bewaren in de koelkast.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: Arabische tahin dressing

Ingrediënten
  • 150 ml olijfolie
  • 20 gr citroensap
  • 3 eetlepels witte tahin
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel komijn
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: chilivlokken naar smaak
Benodigdheden
  • Foodprocessor
Bereidingswijze
  1. Pel de knoflook en doe alle ingrediënten in een foodprocessor.
  2. Meng alle ingrediënten tot een glad geheel.

Receptinformatie
Aantal porties 4
Bereidingstijd 15 minuten
Soort gerecht saus

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
X Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter