0

Tegenwoordig is in elke supermarkt wel een plantaardige burger te vinden. Boon chiliburger, biologische pompoen tijmburger, vegetarische bietenburger, vegetarische gegrilde hamburger, oesterzwamburger, basis burger, linzenburger, groenteburger en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken. De plantaardige burgers zijn HOT!

Zelf maken
Het is natuurlijk heel fijn dat er kant-en-klare burgers te koop zijn in de supermarkt. Helaas zijn deze niet altijd geschikt als je te maken hebt met voedselallergieën of -intoleranties. Ik vind het zelf veel fijner om een eigen plantaardige burger te maken. Zo weet je wat je eet en op deze manier heb je veel minder ongewenste toevoegingen. Gelukkig kun je ook heel makkelijk jouw eigen verse plantaardige burger maken. Zoals deze vegan linzenburger.

Linzen zijn gezond
Linzen zijn peulvruchten, goed voor je gezondheid en ze helpen om je cholesterol te verlagen. Linzen zijn namelijk rijk aan vezels en proteïne. Ook zijn linzen een goede bron voor ijzer en zorgen ze voor extra energie! Verder zijn deze peulvruchten rijk aan koolhydraten, eiwitten, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen, fosfor en vezels. Deze vegan glutenvrije burger is daarom een zeer geschikte vleesvervanger.

Krokant vanbuiten en zacht en smeuïg vanbinnen
Deze vegan linzenburger lijkt totaal niet op vlees, maar is zo ontzettend smaakvol. Door de glutenvrije paneermeel wordt de burger krokant van buiten en blijft de binnenkant zacht en smeuïg.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: vegan linzenburger

Ingrediënten

  • 230 gram linzen
  • 150 gram gekookte/gepofte zoete aardappel
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 bosui
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • ½ theelepel zout
  • Peper naar smaak
  • Optioneel chilivlokken naar smaak
  • Glutenvrije paneermeel
  • (Kokos)olie

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels tot ze zacht zijn. Je kunt ook de aardappels poffen in de oven op 200 graden voor 1 uur.
  2. Laat de aardappels afkoelen.
  3. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en maal deze fijn in een keukenmachine.
  4. Voeg alle andere ingrediënten en de zoete aardappel toe (behalve de paneermeel en kokosolie) en meng kort in de keukenmachine tot één geheel.
  5. Maak bolletjes van ca. 100 gram en druk ze plat tot burgers.
  6. Strooi op een plat bord wat paneermeel en druk beide zijden van de burgers in het paneermeel.
  7. Bak de burgers in wat (kokos)olie totdat beide kanten krokant en licht gebruind zijn. De binnenkant blijft zacht en smeuïg.

Serveer de burger bijvoorbeeld op een bruine bol van Yam met wat sla, tomaat en avocado. Lekker met een tomatensalsa en guacamole.

Receptinformatie
Aantal porties 4
Bereidingstijd 45 minuten
Soort gerecht avondeten

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter