Skip to main content
search
0

Dit ovenheerlijke gerecht met veggies in de hoofdrol maak ik dankzij een recept van Verse Oogst. En… het is LEKKER!

Meer groenten is beter

Het blijkt dat we in Nederland per persoon gemiddeld 131 gram groenten per dag eten. Terwijl de aanbevolen hoeveelheid groenten op minimaal 250 gram ligt. Daar willen we natuurlijk verandering in brengen. Want meer groenten eten is natuurlijk veel gezonder voor je.

#veggiesfirst

Verse Oogst daagt ons uit om meer groenten te eten. Zij bedachten 9 makkelijke vega(n) recepten met drie groenten in de schijnwerpers: aubergine, bloemkool en knolselderij. Met deze veelzijdige groenten kun je prima vlees of vis weglaten bij je maaltijd. De recepten vind je hier.

Laat je inspireren!

Op de website van Verse Oogst vind je ook informatie over groenten en fruit. Je kunt op productgroep zoeken en vervolgens vind je allerlei tips zoals wanneer ze in het seizoen zijn, hoe ze het beste bewaard kunnen worden en de voedingswaarden. Hartstikke handig! Ook kun je lezen over de verschillende telers in Nederland en krijg je op deze manier een kijkje in hun bedrijf.

Ik doe mee!

Als diëtiste in opleiding wil ik ook mensen stimuleren om meer groenten te eten. Daarom doe ik graag mee aan de campagne #veggiesfirst. Ik probeerde een aantal recepten van Verse Oogst uit met de groentenbox die ik van hen opgestuurd kreeg. Alle recepten zijn fijn, maar het recept met de ovenheerlijke bloemkoolroosjes met kikkererwten is mijn favoriet.

Een eigen twist

Het originele recept kun je hier vinden. Ik gaf een kleine twist aan het recept. Zo verving ik de zonnebloemolie door olijfolie en serveerde het gerecht met mijn eigen vegan naanbrood. Voor de tahindressing gebruikte ik een limoen in plaats van een citroen en voegde ik een scheutje coconut aminos toe.

5 tips

Graag wil ik deze blog afsluiten met 5 tips van lieve volgers van mijn Instagram. Deze toppers deelden in mijn story hun ultieme tip om meer groente te eten.

  1. Eet bij elke maaltijd groente (dus ontbijt, lunch, avondeten en als snack)
  2. Beleg je brood met groente
  3. Neem eens groente als tussendoortje (snack)
  4. Dip je groente in hummus
  5. Kies eens vaker met de lunch voor een salade of soep

Ik hoop dat ik je vandaag gemotiveerd heb om meer groenten te (blijven) eten.

Senang met eten!

Jane

 

PS. Dit is een samenwerking met Verse Oogst en Green Food Lab. Ik promoot de campagne #veggiesfirst, omdat ik mij kan vinden in hun initiatief om mensen te stimuleren om meer groenten te eten. 

Laat een reactie achter