Skip to main content
search
0

Hoezo creatief met een pannenkoek?! Met deze pannenkoeken kun je talloze gerechten maken. Mijn favorieten: gevulde wraps, pizza’s, Mexicaanse stijl tortilla’s en pannenkoeken met fruit. Je kunt helemaal los gaan met variaties! Maar voordat je als een gek aan de slag gaat, starten we bij de basis.

Een aantal inkooptips

Voor dit recept gebruik ik ongezoete amandelmelk van het merk Zonnatura. Deze amandelmelk heeft geen ongezonde toevoegingen en bestaat enkel uit water, amandelen en zeezout. Om er zeker van te zijn dat de boekweitmeel glutenvrij is gebruik ik “AH Vrij van gluten boekweitmeel”. En ook de amandelmelk is bij de Albert Heijn te koop. Wel zo makkelijk!

Bak een grote hoeveelheid

Als ik dit basisrecept maak dan bak ik altijd een hele lading pannenkoeken. Het grootste deel hiervan vries ik in en bewaar ze in een grote diepvrieszak. Om ervoor te zorgen dat de pannenkoeken niet aan elkaar vastvriezen doe ik telkens een stukje bakpapier tussen de pannenkoeken. Als je zin hebt in een pannenkoek kun je er zo makkelijk één of twee uit de vriezer halen. Je kunt ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Tips

Nog nooit een pannenkoek gebakken? Don’t worry! Kijk dan onder het recept het filmpje. Het is echt super makkelijk om een pannenkoek te bakken!

Protip voor supersnel pannekoeken bakken: gebruik twee koekenpannen tegelijkertijd!

Veel bakplezier!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: pannenkoeken/wraps

Ingrediënten

  • 200 gram boekweitmeel
  • 600 gram ongezoete amandelmelk
  • 4 eieren
  • Een snufje Himalaya zout
  • Kokosolie om in te bakken

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Garde
  • Soeplepel

Bereidingswijze

  1. Meng de amandelmelk en de eieren met een garde in een kom.
  2. Voeg het boekweitmeel geleidelijk toe terwijl je het beslag mengt.
  3. Voeg het zout toe en meng het geheel tot een egaal beslag.
  4. Verhit een koekenpan en smelt een klein beetje kokosolie in de pan.
  5. Haal de pan van het vuur en giet met een soeplepel het beslag in de pan. Verspreid het beslag over de bodem. Zet de pan weer op het vuur en bak op middelhoog vuur.
  6. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is en kleine luchtbelletjes ontstaan dan draai je de pannenkoek om met een spatel.
  7. Als de andere kant ook licht bruin gebakken is dan is de pannenkoek klaar!

Receptinformatie
Aantal porties 12
Bereidingstijd 30 minuten
Soort gerecht ontbijt, lunch, avondeten

Allergeneninformatie
X Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter