Op een vrije zondag nemen mijn vriend en ik graag de tijd om samen te ontbijten. Ik ben de vroege vogel in huis. Dus als mijn vriend nog heerlijk ligt te slapen sta ik al te kokkerellen in de keuken. Als mijn vriend wakker wordt staat er een feestelijk verwenontbijtje voor hem klaar. Eén van onze favoriete ontbijtjes zijn deze voedzame bananenpannenkoeken.
Smullen maar!
Deze pannenkoeken kan ik eigenlijk op elk moment van de dag wel eten! Ze zijn zacht zoet van de banaan en super voedzaam door de havermout en eieren. Maak je pannenkoek af met een topping van vers fruit en kokosrasp en smullen maar!
Bak lekker veel
Doordeweeks heb ik ook weleens zin om met een pannenkoek te ontbijten, maar heb ik niet altijd de tijd om ze te bakken. Daarom bak ik in het weekend een hele stapel en vries ik de pannenkoeken in die over zijn. Om ervoor te zorgen dat ze niet aan elkaar gaan plakken doe ik tussen elke laag een stukje bakpapier.
Hoe eet jij jouw pannenkoek het liefst?
~Senang met eten!~
Jane
Recept: bananenpannenkoeken
Ingrediënten
- 4 bananen
- 4 eieren
- 75 gram glutenvrije havermout
- (kokos)olie
Benodigdheden
- Kleine koekenpan ca. 20 cm (diameter)
- Staafmixer
- Mengkom
- Spatel
- Garde
Bereidingswijze
- Pureer de bananen en vermaal de havermout met een staafmixer.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit met een garde.
- Bak de pannenkoeken met een beetje (kokos)olie in een kleine koekenpan.
- Serveer de pannenkoeken met bijvoorbeeld een topping van vers fruit en kokosrasp
Receptinformatie
Aantal porties 7
Bereidingstijd 20-30 minuten
Soort gerecht ontbijt en lunch
Allergeneninformatie
X Eivrij
√ Glutenvrij
√ Lactosevrij
√ Lupinevrij
√ Mosterdvrij
√ Notenvrij
√ Pindavrij
√ Schaaldierenvrij
√ Selderijvrij
√ Sesamzaadvrij
√ Sojavrij
√ Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
√ Visvrij
√ Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij