Skip to main content
search
0

Van Traindevie mag ik een aantal gluten- en lactosevrije producten uitproberen. Het Burgerbroodje vezelrijk is één van deze producten. Hartstikke lekker met een groenteburger of een kipburger erop! En vandaag heb ik een makkelijk recept voor je om een glutenvrij broodje kipburger te maken.

Een gezondere fastfood variant
Bij burgers wordt vaak gedacht aan fastfood. Zo’n snelle hap die je bij een frietzaak haalt. Nog te vaak worden we verleid tot zo’n ongezonde hap die de kans op overgewicht vergroot. Gelukkig kun je zelf een gezondere versie maken die stiekem eigenlijk ook veel lekkerder smaakt.

Gemak
Vind je een eigen burger maken te lang duren of te moeilijk? Tegenwoordig zijn er verschillende varianten kip- en groenteburgers te koop in de supermarkt. Voor dit recept kies ik dan voor gemak met de AH scharrel kipburger. Geheel gluten- en lactosevrij. Voor een veganburger raad ik je dit recept aan.

Creatief met groenten
Wij proberen thuis zo min mogelijk weg te gooien. Daarom gebruik ik voor deze burger groenten die ik nog in huis heb liggen. Zo werd deze kipburger belegd met gebakken kastanjechampignons, rucolasla, vegankaas en een tomatensalsa. Je kunt het ook heel simpel houden door de burger te beleggen met bijvoorbeeld wat sla, plakjes tomaat, augurk en ketchup.

Burgerbroodje vezelrijk
Het Burgerbroodje van Traindevie maakt dit glutenvrije broodje kipburger helemaal af.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: glutenvrij broodje kipburger

Ingrediënten

  • 2 Traindevie hamburgerbroodjes vezelrijk (gluten- en lactosevrij)
  • 2 kipburgers
  • 1 middelgrote ui
  • 2 plakjes vegankaas
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 tomaat
  • Peper, zout, chilivlokken en komijn naar smaak
  • (kokos)olie
  • Een handje rucola salade per burger

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Grill

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in grove stukken.
  2. Maak de champignons schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Verhit een koekenpan met (kokos)olie en fruit de ui.
  4. Voeg de champignons en één theelepel bouillonpoeder toe en bak deze ca. 8 minuten op middelhoog vuur.
  5. Snijd ondertussen de broodjes en rooster deze even onder de grill.
  6. Snijd de tomaat in plakjes.
  7. Laat de champignons na het bakken in een kom afkoelen. Was de pan en gebruik deze om de kipburgers in te bakken.
  8. Kruid de kipburgers aan beiden kanten met peper, zout, komijn en chilivlokken.
  9. Bak de kipburgers aan beide kanten op middelhoog vuur met een deksel op de pan. Als beide kanten bruin gebakken zijn check dan of de binnenkant ook goed gaar is.
  10. Als de burgers gaar zijn leg dan een plakje vegankaas op de bovenkant van de burgers terwijl ze nog op het vuur in de pan liggen. De vegankaas smelt dan lichtjes over de burger.
  11. Haal de pan van het vuur en beleg je broodje. Bouw je broodje op met rucola, de burger met vegankaas, tomatensalsa, plakjes tomaat en champignons.

Receptinformatie
Aantal porties 2
Bereidingstijd 30 minuten
Soort gerecht avondeten

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
X Sojavrij
X Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter