Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Courgettesoep met groene pesto - Jane's Flavours

Verras jezelf met een vezelrijke soep gemaakt van courgettes! Deze soep is één van mijn favorieten, want deze is snel gemaakt en smaakt zalig. Een perfect recept voor in september, want dan zijn courgettes in het seizoen. Je maakt dus gelijk een milieubewuste voedingskeuze. Fantastisch toch?

Vezelrijk en vol vitaminen
Het eten van courgettes heeft een positieve werking op de darmen en kan obstipatie verminderen. Dit komt doordat courgettes zeer vezelrijk zijn. Daarnaast bevatten ze vooral vitamine A en C, en de mineralen fosfor, ijzer, kalium, magnesium en mangaan.

In het seizoen
De beste maanden om courgettes te kopen zijn van juli t/m september. Tegenwoordig probeer ik vaker milieubewuste voedingskeuzes te maken. Het is een kleine moeite om hier rekening mee te houden en je draagt toch een steentje bij aan een schonere wereld.

Groente- en fruitkalender
Wil je weten welke groente en fruit in het seizoen te verkrijgen zijn? Milieu Centraal heeft een online groente- en fruitkalender die de duurzame keuzes weergeeft. Er wordt vermeld op welke manier het product is vervoerd en daarnaast worden er ook bewaartips gegeven. Erg handig!

Wat doe jij om milieubewuste voedingskeuzes te maken?

~Senang met eten!~

Jane

Recept: courgettesoep met groene pesto

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 courgettes
  • 600 ml gekookt water
  • 1,5 eetlepel bouillonpoeder
  • 2,5 eetlepels groene pesto
  • 1 theelepel (kokos)olie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optie: chilivlokken naar smaak
  • Optie: 250 ml plantaardige kookroom of kokosmelk

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Waterkoker

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook.
  2. Was de courgettes en snijd deze in blokjes.
  3. Kook 600 ml water.
  4. Verhit de pan met (kokos)olie en fruit de ui en knoflook.
  5. Voeg de courgettes toe en bak ca. 2-4 minuten.
  6. Los de bouillon op in het gekookte water en schenk het bouillonwater in de pan.
  7. Voeg de groene pesto toe.
  8. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zacht doorkoken.
  9. Pureer alles in de pan met een staafmixer.
  10. Voeg eventueel zout, peper en chilivlokken naar smaak toe.
  11. Als je de soep romiger wilt maken kun je plantaardige kookroom of kokosmelk toevoegen.
  12. Laat nog 5 minuten doorkoken.

Tip: Met hetzelfde gemak maak je heel veel soep door van alle ingrediënten 2, 3 of zelfs 4 keer zoveel te gebruiken. Je kunt dan een groot aantal porties invriezen. Zo blijf je nog lange tijd genieten van deze heerlijke soep!

Tip 2: Meestal maak ik de groene pesto zelf. Het recept zal ik binnenkort op de website delen. Als ik voor snel en gemakkelijk ga dan gebruik ik de groene pesto van het merk ROI. Deze is te koop bij Little Italy in Den Haag. Deze bevat geen lactose en ongewenste toevoegingen.

Receptinformatie
Aantal porties 3-4
Bereidingstijd 30-45 minuten
Soort gerecht soep, lunch, voorgerecht, avondeten

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter