0

Een tijdje geleden genoot ik van een zomerse salade bij ontbijt- en lunchroom Klein Geluk. De combinatie van vers fruit, pistachenoten en balsamico azijn was verrassend lekker. In de zomer eet ik graag frisse en lichte salades, dus deze salade moest ik thuis ook uitproberen. Vandaag deel ik met jou mijn versie van deze salade.

Binnen 20 minuten
Mijn versie is snel en gemakkelijk te bereiden. Binnen 20 minuten tover je een kleurrijke salade op tafel. Als je bezoek hebt, dan is dit een gerecht waarmee je zeker complimentjes gaat scoren.

Voedzaam en gezond
Deze salade geeft naast een zomers gevoel ook nog eens veel goede voedingsstoffen. Met name de avocado is voedzaam en zit vol met vitamines en goede omega-vetzuren.  De pistachenoten zijn rijk aan eiwitten, vitamine B, vezels, fosfor, kalium en mangaan. De pistachenoten hebben onder andere een positieve werking op de darmflora en je cholesterol.

Deze salade is voor mij de zomersalade van 2019!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: de zomersalade van 2019!

Ingrediënten

  • 50 gram AH rucola slamelange
  • 20-25 blauwe bessen
  • Ca. 10 aardbeien
  • ½ avocado
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • Een klein handje ongezouten pistachenoten
  • Olijfolie naar smaak
  • Balsamico azijn naar smaak

Bereidingswijze

  1. Was de blauwe bessen en aardbeien in een vergiet.
  2. Snijd de aardbeien door de midden.
  3. Snijd de halve avocado in repen.
  4. Bouw de salade op door eerst de rucola slamelange in een bord te leggen en daarna alle andere ingrediënten hier boven op te plaatsen.
  5. Besprenkel het geheel met olijfolie en balsamico azijn.

Receptinformatie
Aantal porties 1
Bereidingstijd 20 minuten
Soort gerecht salade, lunch, voorgerecht

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter