Skip to main content
search
0

Is het een dessert? Of toch een Aziatisch ontbijt? Het is streetfood uit Thailand en voor mij kan mango sticky rice op ieder moment van de dag! Heb jij dit heerlijke gerechtje wel eens geproefd?

Vandaag deel ik met jou hoe je mango sticky rice heel simpel en snel zelf kunt maken.

Flashback naar Thailand
Het is al een tijdje geleden dat ik Thaise mango sticky rice heb gegeten. Eén hapje van deze heerlijke combinatie van romige plakrijst met mango, kokos en geroosterde sesamzaadjes brengt mij direct vier jaar terug in de tijd naar Thailand. In een klein kleurrijk zaakje met uitzicht op een helder blauwe zee maakte ik voor het eerst kennis met dit simpele gerechtje.

Mango sticky rice als dessert
In Aziatische restaurants in Nederland vind je dit gerecht soms als dessert op de menukaart. De rijst of kokosmelk is vaak gezoet met suiker, zodat het ook ‘echt’ een dessert is. Doordat ik geen suiker meer eet, heb ik ontdekt dat het weglaten van de suiker totaal geen invloed heeft op de smaak. Met een lekkere sappige mango wordt de sticky rice al zoet genoeg.

Geschikt voor de hele dag
Het weglaten van de suiker maakt dit gerecht geschikt voor de hele dag. Ik vind het als dessert ook te machtig en eet het daarom liever als ontbijt of als lunch. Je kunt ook prima andere fruitsoorten of noten toevoegen. Zo kun je je eigen variatie maken op de mango sticky rice! Laat je me weten welke verrassende variatie jij hebt gemaakt?

~Senang met eten~

Jane

Recept: mango sticky rice

Ingrediënten

  • 50 gram ketanrijst (= kleefrijst)
  • 100 gram kokosmelk of kokosroom
  • ½ mango
  • Geroosterd sesamzaad naar smaak
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: week de rijst in een kom 30 minuten in lauwwarm water.
  2. Giet de rijst af.
  3. Voeg 50 gram kokosmelk en een snufje zout toe. Roer dit door elkaar.
  4. Zet dit mengsel in de magnetron op 600 watt voor drie minuten.
  5. Snijd ondertussen de mango in blokjes.
  6. Goed doorroeren en nog 20-30 gram kokosmelk toevoegen. Zet dit opnieuw drie minuten in de magnetron.
  7. Proef of de rijst gaar is.
  8. Als de rijst nog hard is, dan doorroeren en opnieuw drie minuten in de magnetron.
  9. Als de rijst gaar is voeg je al roerend het restant kokosmelk toe.
  10. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Tip! Top af met geraspte kokos of kokossnippers

Receptinformatie
Aantal porties 1
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd
15  minuten
Soort gerecht ontbijt, lunch, tussendoortje, Aziatisch, desserts

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
X Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter