Skip to main content
search
0

Met dit taartje steel jij de show! Een streling voor het oog en een smaakvol feestje in je mond. En ik zal je een geheim verklappen… deze taart is heel simpel om te maken!

Vrijwel allergenenvrij en vegan
Geïnspireerd door de patisserie opleiding die ik in 2013 gevolgd heb bij Culinair Centrum Beverwijk bedacht ik dit pareltje. Geheel gluten-, lactose-, soja- en pindavrij, zonder dierlijke producten en toegevoegde suikers. In deze versie zijn noten verwerkt, omdat ik die zelf wel kan eten. De noten kun je prima vervangen door bijvoorbeeld glutenvrije havermout. Bij dit blog dan ook twee recepten voor de bodem, waarvan de tweede notenvrij is.

Weet wat je eet
Voor mensen met voedselallergieën is het belangrijk dat het product geen sporen bevat. Daarom gebruik ik producten van Terrasana, Natuurlijk Natuurlijk, AH Vrij van gluten, Ekoplaza en Go-tan. Op hun websites en etiketten wordt alle allergenen-informatie op de juiste wijze vermeld. Ik vind dit belangrijk, zodat ik weet wat ik eet en dat ik ook andere mensen zorgeloos kan laten genieten van mijn gerechten.

Simpel te maken
Ook met beperkte kookkunsten tover jij deze paarse verleiding op tafel. Twijfel je nog? Bekijk dan hier het filmpje van RTV Heemskerk waar ik te gast ben in hun nieuwe kookrubriek “De Kookhoek”. In deze eerste aflevering laat ik zien hoe je heel simpel dit allergenenvrije vegan taartje kunt maken.

Ik kijk uit naar jouw versie en zou het heel tof vinden als je mij een foto stuurt van jouw creatie.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: zomerfruit taartje

Ingrediënten

Bodem

Optie: voor een notenvrije bodem

  • 75 gram glutenvrije havermout
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 30 gram geraspte kokos
  • 3 dadels
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie extra virgin

Vulling

Topping

Benodigdheden

  • Ronde bakvorm diameter 12 cm
  • Ronde bakvorm diameter 16 cm
  • Staafmixer
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Bakpapier en folieband
  • Spatel

Receptinformatie
Aantal porties 10-14
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 2 uur
Soort gerecht
taartjes, desserts

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Bereidingswijze

  1. We beginnen met de bodem. Hak de cashewnoten, zonnebloempitten en pompoenpitten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
  2. Ontdoe de dadels van de pit en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat de keukenmachine nog even kort draaien, zodat ook de dadels fijn worden gehakt.
  3. Smelt de kokosolie en voeg ook toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat nog even kort draaien, zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn en aan elkaar gaan plakken.
  4. Bekleed de bodems van de bakvormen met bakpapier. Vet de randen in met (kokos)olie en bekleed deze ook met bakpapier of een folieband.
  5. Verdeel het mengsel over de bodems en druk aan met een lepel. Het is de bedoeling dat de bodem overal ongeveer even dik is.
  6. Zet de bodems in de koelkast.
  7. Verwarm 400 gram zomerfruit in een steelpan. Als het fruit warm en zacht is dan pureer je dit met een staafmixer.
  8. Voeg 300 ml kokosmelk toe aan het zomerfruit. Roer dit geheel goed door.
  9. Houd de pan goed in de gaten tot het geheel warm is. Voeg dan 3 theelepels agar-agar toe. Roer dit goed door totdat het is opgelost. Laat de fruitmousse maximaal één minuut zachtjes doorkoken.
  10. Haal de bakvormen uit de koelkast en verdeel de fruitmousse over de twee bakvormen. Zet weer terug in de koelkast en laat ca. twee uur of langer opstijven.
  11. Als de taart is afgekoeld kun je de taart versieren met vers fruit en eventueel kokosrasp.

Laat een reactie achter