0

Om jouw paasbrunch compleet te maken deel ik mijn recept voor een kruidige eiersalade met je. Met als geheim ingrediënt: coconut aminos. Dit is mijn ultieme vervanger voor ketjap (dat van soja is gemaakt) en is laag in FODMAP’s. Daarnaast is dit recept vrij van gluten, lactose, soja en suikers.

De ingrediënten

De meeste ingrediënten voor deze eiersalade zijn te verkrijgen in de reguliere supermarkten. Want gelukkig groeit hun assortiment aan allergenenvrije, vegan en gezondere producten. Daar ben ik enorm blij om. Maar voor de producten die je niet in de supermarkt kunt scoren, surf je gewoon het internet op naar je favoriete webwinkel om deze thuis bezorgd te krijgen. De coconut aminos en de mayonaise van Ton kun je onder andere bestellen bij de Ekoplaza, Puur Mieke, de Glutenvrije webshop of Glutenvrijemarkt.com.

Alternatieven

Als je wel soja eet, dan kun je de coconut aminos vervangen door ketjap. Dat is ook wat goedkoper dan coconut aminos. De mayonaise kun je natuurlijk vervangen door een zelfgemaakte mayonaise, maar bij de Albert Heijn heb je ook een paar varianten die laag in FODMAP’s zijn: AH biologische mayonaise en de van Wijngaardse Zaanse mayonaise (o.a. de knijpfles, de tube en veganaise).

Ik heb tot nu toe nog geen kant-en-klare mayonaise kunnen vinden enkel op basis van olijfolie of kokosolie. Verder kun je de kokosyoghurt vervangen door elke plantaardige yoghurt.

Ik hoop dat je nog voor Pasen alle ingrediënten in huis kunt halen om aan de slag te gaan met deze heerlijke eiersalade. Zo niet, ook na Pasen is eiersalade lekker op brood.

Fijne Pasen!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: eiersalade

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 60 g ( 3 eetlepels) kokosyoghurt van Abbot Kinneys
  • 3-4 theelepels coconut aminos
  • Drie bosuitjes (voor low FODMAP alleen het groene gedeelte)
  • 1,5 eetlepel mayonaise (van Ton)
  • 3 theelepels kerrie
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • Peper, zout en chilivlokken naar smaak
Benodigdheden
  • Mengkom
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren.
  2. Pel de eieren en snijd deze in kleine en fijne stukjes.
  3. Snijd of knip de bosui fijn.
  4. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Je kunt de eiersalade in een afgesloten bak ca. 2 dagen bewaren in de koelkast.

Receptinformatie
Aantal porties ca 10
Bereidingstijd 20 minuten
Soort gerecht beleg, ontbijt en lunch

Allergeneninformatie
X Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
X Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter