Skip to main content
search
0

Een gemakkelijk en lekker hapje voor op een verjaardagsfeestje, borrel, als voorgerecht of gewoon als snack voor ‘s avonds. Deze combinatie is echt nice!

Borrelhapje passend bij mijn gezonde leefstijl

Het idee voor dit hapje komt van mijn schoonvader, die zich liet inspireren door de bekende ‘salade caprese’. Hij ziet mijn eetbeperkingen als een uitdaging en bedacht dit als voorgerechtje passend bij mijn gezonde leefstijl. Ik vind het super fijn dat hij hier rekening mee houd. Op deze manier kan ik zonder zorgen mee eten. Ondertussen eten we dit lekkere frisse voorgerechtje dus ook als hapje of tussendoortje.

Is deze snack geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie?

Geitenkaas is niet voor iedereen met een lactose-intolerantie geschikt. Over het algemeen wordt geitenkaas wel beter verdragen dan koemelk. Dit komt doordat de vetsamenstelling van koemelk en geitenmelk anders is. Geitenmelk lijkt meer op moedermelk dan op koemelk. Hierdoor is het beter te verteren voor mensen.

Geitenkaas en endometriose

Zo nu en dan eet ik dus wel geitenkaas. Dit levert bij mijn geen klachten op. Op internet vind je verschillende meningen over of geitenkaas wel of niet kan als je endometriose hebt. Voor meer informatie hierover kun je op de website van Endometriose dieet dit artikel lezen.

Calorieën

Ook al is deze snack een stuk gezonder dan chips, ook geitenkaas bevat calorieën. Een plakje van 12 gram bevat circa 34 calorieën. Eet deze snack dus niet dagelijks. Maar zo af en toe moet kunnen.

En als je deze snack eet… geniet er dan ook lekker van!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: feestelijk hapje caprese

Ingrediënten
Bereidingswijze
  1. Was de tomaten en snijd elke tomaat in 5 plakjes.
  2. Snijd de geitenkaasrol in 15 plakjes.
  3. Bouw de snack als volgt op: leg op elk plakje tomaat een plakje geitenkaas, een druppel balsamico crema en daarop een blaadje basilicum.

Receptinformatie
Aantal porties 15
Bereidingstijd 10 minuten
Soort gerecht snack

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
X Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter