0

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept heb gedeeld. Ik ben ontzettend druk geweest met de voorbereidingen van mijn Foodspot, die op 1 maart 2020 open ging. Helaas moest ik na twee weken alweer de deuren sluiten vanwege de benodigde Coronavirus maatregelen. Daarom deel ik met jou één van de juweeltjes van mijn menukaart, zodat jij thuis toch kunt genieten van dit heerlijke fruitige vegan taartje!

Mango dream

Vandaag een taartje met een tropisch tintje: de mango dream. Het leuke van dit recept is dat je heel makkelijk kunt variëren met smaken. Daarom word je in mijn Foodspot elke keer weer verrast met een andere kleurrijke verleiding.

Geen toegevoegde suikers

Van dit taartje kun je alleen maar blij worden. De smaak is zacht zoet, een streling voor het oog en het is ook nog eens vrijwel zonder allergenen. Het is geheel gluten-, lactose-, soja- en pindavrij, zonder dierlijke producten of toegevoegde suikers.

Makkelijk om te maken

De mango dream is heel gemakkelijk om te maken. Twijfel je hierover? Bekijk via deze link het filmpje van RTV Heemskerk waar ik te gast ben in het kookprogramma van Culinair Centrum Beverwijk “De Kookhoek”. In deze aflevering laat ik zien hoe je heel simpel het zomerfruit taartje kunt maken. Dat is een variatie van het fruitig vegan taartje, maar de bereiding is hetzelfde.

Veel plezier met het maken van jouw kleurrijke creatie!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: fruitig vegan taartje mango dream

Ingrediënten

Bodem

Voor een notenvrije bodem bekijk hier het recept van de zomerfruit taart.

Vulling

Topping

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Keukenmachine
  • (Steel)pan
  • Bakpapier
  • Spatel
  • Siliconen muffinvorm (voor 12 stuks)
  • Waterkoker

Receptinformatie
Aantal porties 12
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 2 uur
Soort gerecht taartjes, desserts

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Bereidingswijze
We beginnen met de bodem.

  1. Hak de cashewnoten, zonnebloempitten en pompoenpitten fijn in een keukenmachine of met de staafmixer.
  2. Ontdoe de dadels van de pit en snijd deze in grove stukken. Voeg ze toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat de keukenmachine nog even kort draaien, zodat ook de dadels fijn worden gehakt.
  3. Smelt de kokosolie en voeg ook toe aan het mengsel in de keukenmachine. Laat nog even kort draaien, zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn en aan elkaar plakken.
  4. Knip kleine rondjes uit het bakpapier en bekleed hiermee de bodems van de muffinvorm. Hierdoor komen de taartjes straks een stuk makkelijker uit de vorm.
  5. Verdeel het mengsel over de bodems (ca. 1,5 eetlepel per bodem) en druk aan met een lepel. Het is de bedoeling dat de bodem overal ongeveer even dik is.
  6. Zet de muffinvorm in de koelkast.

Terwijl de bodem rustig uithardt, maken we de vulling.

  1. Verwarm 400 gram mango in een pan. Als het fruit warm en zacht is dan pureer je dit met een staafmixer.
  2. Kook ca. 30 ml water. Schenk het gekookte water in een glas en los hieraan 3,5 theelepels agar-agar toe.
  3. Voeg 300 ml kokosmelk toe aan de mango. Roer dit geheel goed door en voeg de agar-agar toe zodra het gehele mengsel goed warm is.
  4. Roer het mengsel goed door en laat de fruitmousse maximaal één minuut zachtjes doorkoken.
  5. Haal de muffinvorm uit de koelkast en verdeel de fruitmousse over de vormen (ca. 50 gram per vorm). Zet de muffinvorm weer terug in de koelkast en laat de vulling van de taartjes minstens twee uur opstijven.
    Als laatste voegen we de topping toe.
  6. Nadat de taartjes zijn opgestijfd kun je ze (het best vlak voordat je ze opdient) versieren met vers fruit en eventueel wat kokosrasp.

Tip: Leg de siliconen muffinvorm(en) op een dienblad. Dan blijven ze sowieso heel en kunnen ze heel makkelijk even uit de koelkast voor het aanbrengen van de vulling.

Laat een reactie achter