Skip to main content
search
0

Het is voor mij al lang geleden dat ik Ferrero Rocher chocolade heb gegeten. Je kent ze vast wel. Die melkchocolade bolletjes gevuld met een hazelnoot en praline omhuld in goudgekleurde folie. Deze bliss balls hebben hier iets van weg qua smaak.

Net even anders

Deze bliss balls zijn eigenlijk stiekem toch wat lekkerder. Maar nog belangrijker is dat deze balletjes vrij zijn van 13 wettelijke allergenen en van toegevoegde suikers. Als je geen noten mag eten, dan heb ik uiteraard ook een heerlijk recept van notenvrije bliss balls. Bekijk het recept hier.

Een bliss ball op zijn tijd moet kunnen. Dus geniet ervan!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: hazelnut bliss balls

Ingrediënten
  • 6 medjoul dadels
  • 4 theelepels cacao
  • 10 g kokosrasp
  • 95 g hazelnoten
Benodigdheden
  • Foodprocessor
Bereidingswijze
  1. Hak de hazelnoten fijn in de foodprocessor.
  2. Doe hiervan 20 g in een aparte kommetje. Deze gebruik je later om de buitenkant van de bliss ball mee te bekleden. De rest laat je in de foodprocessor.
  3. Ontpit de dadels, snijd ze in 4 stukken en voeg deze toe in de foodprocessor.
  4. Voeg ook de kokosrasp en cacao toe en hak alles fijn met de foodprocessor.
  5. Rol balletjes van ca 25 g en rol deze door de gehakte hazelnoten in het kommetje.
  6. Laat de balletjes voor ca. 30-60 minuten opstijven in de vriezer en bewaar ze daarna in de koelkast.

Receptinformatie
Aantal stuks 8
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 60 minuten
Soort gerecht snack, lekkernij

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

2 Reacties

Laat een reactie achter