Skip to main content
search
0

Als je te maken hebt met voedselallergieën of -intoleranties dan is een kant- en klare granenmix of granolamix uit de supermarkt vaak niet geschikt. Waarom niet je eigen ontbijtmix maken?

Makkelijk, smakelijk en vers
Je eigen ontbijtmix maken is heel makkelijk en het is veel smakelijker en verser dan wat je in een supermarkt kunt vinden. Ook zitten er geen ongewenste toevoegingen in zoals verborgen suikers of smaakversterkers. En je kunt de ingrediënten combineren die jij lekker vindt. Vandaag deel ik met jou mijn super simpele speciale ontbijtmix.

De ingrediënten
Mijn speciale ontbijtmix bestaat uit grove havervlokken van het merk Lieke is vrij, pompoenpitten, zonnebloempitten, gepofte rijst en kokossnippers. Door de havervlokken even te bakken in de oven worden ze heerlijk crunchy.

Combinatie met kokosyoghurt
Mijn favoriete ontbijtje maak ik met kokosyoghurt van Abbot Kinney’s, vers fruit en deze speciale ontbijtmix. Kokosyoghurt is een goede vervanger van yoghurt die gemaakt is van een dierlijk product. Ideaal voor mensen die een allergie of intolerantie hebben voor melk en/of soja.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: ontbijtmix

Ingrediënten

  • 700 gram Lieke is vrij havervlokken
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram kokossnippers

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden heteluchtoven.
  2. Bedek een bakplaat met ovenpapier en breng een dun / enkel laagje havervlokken aan.
  3. Het duurt ongeveer 10-15 minuten voordat de havervlokken een lichtbruin gebakken kleurtje krijgen. Schep tussendoor de havervlokken om, zodat ze aan beide kanten gebakken worden. Houd de voortgang goed in de gaten, want de benodigde tijd kan flink verschillen in een andere oven. 
  4. Als de havervlokken een lichtbruin gebakken kleurtje hebben haal je de havervlokken met het bakpapier van de bakplaat om af te koelen. 
  5. Herhaal stap 2 t/m 4 totdat je alle havervlokken hebt gebakken.
  6. Als de havervlokken zijn afgekoeld mix je dit met de rest van de ingrediënten. De mix is nu al klaar!

Receptinformatie
Aantal porties 8
Bereidingstijd 30 minuten
Soort gerecht ontbijt

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
 Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Tip 1: Bewaar je ontbijtmix in een pot die goed afgesloten kan worden. Weckpotten zijn hiervoor uitermate geschikt. Je ontbijtmix blijft dan ongeveer 3 weken crunchy.

Tip 2: Je kunt natuurlijk ook de pompoenpitten en zonnebloempitten kort roosteren in de oven.

Laat een reactie achter