0

Vorig jaar mocht ik een aantal ‘endoproof’ recepten delen in het magazine van de Endometriose stichting. Eén van deze recepten is deze makkelijke mugcake. Dit is het perfecte recept als je met je drukke leven toch voedzaam en snel wilt ontbijten of lunchen.

Geïnspireerd door een vriendin

Het basisrecept heb ik van één van mijn besties. Deze mugcake maakte zij voor mij toen ik bij haar kwam lunchen. Zij is absoluut geen keukenprinses, heeft een drukke baan en daarnaast haar handen vol aan twee dochters van 1 en 3 jaar. Zij maakt deze mugcake bijna dagelijks, want het is snel en makkelijk te bereiden en daarnaast voedzaam.

Slechts drie ingrediënten!

Ze gebruikt slechts drie ingrediënten om deze makkelijke mugcake te bereiden: havermout, ei en banaan. Dit is een ideaal basisrecept waar je talloze variaties mee kunt maken. Denk aan het toevoegen van kaneel, stukjes appel, blauwe bessen of kokosrasp. Ga vooral lekker experimenteren om jouw eigen versie te creëren.

Ik ben helemaal fan! Dit ontbijt ik wel meerdere keren in de week.

Hierbij voor jou het basisrecept met een aantal variatietips waarmee je binnen een mum van tijd voor comfortfood gaat zorgen.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: mugcake

Ingrediënten basisrecept
  • 120 g banaan (1 stuk)
  • 1 ei
  • 30 g havermout (3-4 eetlepels)
Benodigdheden
  • Magnetron
Bereidingswijze
  1. Prak de banaan in een mok of kom.
  2. Voeg het ei bij de banaan en kluts het geheel door elkaar.
  3. Roer als laatste de havermout door het mengsel.
  4. Doe de mok twee minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  5. Indien een deel nog vloeibaar is (en dus nog niet helemaal gaar), verwarm de mug cake dan nogmaals ca. 30 seconden in de magnetron.
Variatietips op het basisrecept
  • Blueberry special
    Voeg toe: 20 g blauwe bessen, 5 g kokosrasp, 1/3 theelepel kaneel en 10 g walnoten
  • Sweet chocolate flavour
    Voeg toe: 15 g rozijnen, 5 g kokosrasp, 1 theelepel raw cacao, mespuntje vanillepoeder
  • Of gewoon lekker met een topping van vers fruit en/of nootjes als extra op het basisrecept

Receptinformatie
Aantal porties 1
Bereidingstijd 5 – 10 minuten
Soort gerecht ontbijt

Allergeneninformatie
X Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

2 Reacties

  • Nadine Boevé schreef:

    Jane,

    ik zag dit recept verschijnen en heb gelijk m’n man op de hoogte gebracht, dit wil ik morgen als ontbijt eten!! Uiteraard zijn mijn man geen nee tegen cake als ontbijt en hadden we gelukkig alle ingrediënten in huis. Een smakelijk ontbijt dat goed vult, snel te bereiden is en net even wat anders is dan de gewone boterham of muesli. Bedankt voor alweer een lekker recept…. een goede start van de dag op die manier!

    — liefs —

    • Jane's Flavours schreef:

      Hoi Nadine, wat een ontzettend leuk bericht van je! Fijn dat dit een recept is wat jij en je man beiden lekker vinden 🙂 Liefs, Jane

Laat een reactie achter