Skip to main content
search
0

Soms heb ik van die periodes waarin ik een bepaald gerecht heel vaak eet. Op dit moment zit ik een gegrilde groenten fase. Ik eet nu gemiddeld drie keer per week gegrilde groenten uit de oven. Op deze manier groenten bereiden vind ik super chill! Het is eenvoudig en je kunt blijven variëren. In de supermarkt is voldoende keuze aan groenten die je kunt grillen!

Gezond

Het Voedingscentrum adviseert minimaal 250 gram groenten per dag. Met één portie gegrilde groenten zit je hier al ver boven! Juist door het combineren van verschillende groenten krijg je zo voldoende van de juiste voedingsstoffen binnen. Ook bevatten groenten veel voedingsvezels en zorgen ze voor een verzadigd gevoel. 

Meal preppen

Doe jij al aan meal preppen? Dat betekent maaltijden voorbereiden voor een later moment. Gegrilde groenten is ook zo’n gerecht dat je makkelijk kunt preppen. Meestal laad ik de oven helemaal vol met verschillende groenten, zodat ik hier zeker 2 dagen van kan eten. Gegrilde groenten zijn zowel koud als warm prima te eten. Meestal eet ik dit maaltje als lunch.

Tahin dressing

Een tahin dressing vind ik heel goed smaken in combinatie met gegrilde groenten. Het recept ervan vind je hier. Hummus erbij is trouwens ook erg lekker. Zoals deze hummus van rode bietjes.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: ovenheerlijke gegrilde groenten

Ingrediënten
  • 3 zoete aardappels (oranje)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 5 fijne winterpenen
  • 30 gr babyspinazie
  • 50 gr Sprouty 
  • Olijfolie’
  • (himalya)zout
Benodigdheden
  • Oven
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
  2. Was de courgette en aubergine en snijd ze in grove stukken van ca. 3 bij 3 cm
  3. Schil de zoete aardappels en de winterpenen en snijd ook deze in grove stukken
  4. Beleg een ovenplaat met bakpapier en verspreid de groenten. Het kan ook in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met olijfolie en een beetje zout.
  5. Grill de groenten voor ca. 40-45 minuten in de oven. Roer de groenten halverwege even om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  6. Serveer de groenten (zowel koud als warm) met babyspinazie en top af met sprouty en tahindressing.

Tip: Ook zonder de sprouty en babyspinazie smaakt de gegrilde groenten onwijs lekker!

Receptinformatie
Aantal porties 2
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 45 minuten
Soort gerecht lunch, salade, avondeten

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter