Skip to main content
search
0

It’s Mocktail Time! Ook in Nederland doen we mee aan Dry January. Een concept dat is over komen waaien uit de UK. De Nederlandse variant is bekend onder de campagnenaam IkPas, een initiatief van Stichting Positieve Leefstijl. De teller staat op dit moment op 35993 deelnemers! Wat een fantastisch resultaat

Voordelen van geen alcohol

Het doel van deze campagne is mensen meer bewust te maken van de keuze om wel of geen alcohol te drinken. Door 30 tot 40 dagen geen alcohol te gebruiken willen ze je laten ontdekken wat alcohol met je gezondheid doet. Naast bewustwording over alcoholgebruik ervaren veel mensen ook positieve lichamelijke veranderingen. Zoals beter kunnen slapen, lichamelijk en mentaal fitter voelen, een betere huid en gewichtsverlies. Geen alcohol kan voor sommige een uitdaging zijn. Voor mij is dat geen probleem, want ik drink sowieso geen alcohol.

Raspberry Mockito

D-drinks daagde mij vorig jaar uit om een lekkere mocktail te maken met hun alcoholvrije drankjes! Dit recept was te vinden op mijn Facebookpagina en Instagramaccount. Echter verdient dit feestelijke drankje ook een plekje op mijn foodblog.

Speciaal voor Dry January creëerde ik de ‘Raspberry Mockito’. Een zomerse mocktail die fris, fruitig en feestig is! En ik zal je een geheimpje verklappen… deze heerlijke mocktail is niet alleen alcoholvrij, maar ook nog eens vegan, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers!

Cawston press

De drankjes van Cawston Press zijn heel fijn! Ze passen perfect in een gezonde leefstijl. Ze zijn o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo en via verschillende online webshops.

~Proost!~

Jane

 

PS. De drankjes heb ik vorig jaar (2020) ontvangen van D-Drinks om de campagne Ikpas te promoten. Meer bewustwording creëren over alcoholgebruik en gewoontegedrag doorbreken daar sta ik helemaal achter.

Recept: raspberry mockito

Ingrediënten
Bereidingswijze
  1. Was de limoen en snijd deze in ca. 8 partjes.
  2. In elk glas doe je 3 partjes limoen en knijp je het 4e partje uit in het glas.
  3. Doe in elk glas 8 bevroren frambozen en verdeel het blikje Cawston Dry over de 2 glazen.
  4. Top het drankje af met een paar blaadjes verse munt.

Receptinformatie
Aantal glazen 2
Bereidingstijd 15 – 20 minuten
Soort gerecht Mocktail

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter