Bij het zien van de eerste zonnestralen hunker ik alweer naar ijs! Mijn liefde voor Italiaans ijs is enorm. Helaas kan ik er nu alleen nog maar over dromen om in het zonnetje op een terras een ijsje te eten. Niet alleen vanwege de corona maatregelen. Het is ook zeldzaam om ijs te vinden zonder gluten, soja, lactose, toegevoegde suikers en pinda. Gelukkig kun je zelf heel makkelijk ijs maken!

Ijs op basis van banaan en rijstmelk

Dit romige ijs maak ik op basis van banaan en rijstmelk.  Het is van belang dat je de banaan van te voren invriest in stukjes. Het beste is om de banaan minimaal vier uren van te voren in te vriezen. Ik heb thuis altijd een voorraadje banaan in de vriezer. Voordat bananen overrijp worden vries ik deze in plakjes in. Ik gebruik hiervoor siliconen vershoudzakken. Deze kun je makkelijk in de vaatwasser stoppen en hergebruiken. Zo bespaar je ook weer op plastic verpakkingen. 

Simpel, snel en lekker

Met stukjes bevroren banaan is het ijs snel gemaakt in de foodprocessor. Voor dit recept gebruik ik rauwe hazelnoten die ik kort in de oven heb gebakken. Dat geeft net wat meer smaak. Als je het ijs echter super snel (binnen 5 minuten) wilt maken, dan kun je de hazelnoten rauw gebruiken of natuurlijk gewoon gebrande hazelnoten kopen.

Bewaren

Bewaar het ijs in de vriezer in een bakje. Ik weet niet hoelang het goed blijft, want wij eten het ijs altijd binnen een paar dagen op. En ik denk… jij ook!

Geniet van je ijsje!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: romig banaan-hazelnootijs

Ingrediënten
  • 200 g banaan
  • 100 g rauwe hazelnoten
  • 80 ml rijstmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 theelepel kaneel
Benodigdheden
  • Foodprocessor
Bereidingswijze
  1. Vries de banaan in plakjes minimaal 4 uren van te voren in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
  3. Rooster de hazelnoten voor 8-10 minuten in de oven.
  4. Laat de hazelnoten volledig afkoelen.
  5. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en meng dit tot het een romig geheel is.
  6. Eet het ijs gelijk op of vries het in.

Receptinformatie
Aantal porties 4
Bereidingstijd 15 minuten
Soort gerecht desserts, lekkernij

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter