Skip to main content
search
0

I love smoothies!

Je kunt eindeloos heerlijke combinaties maken van fruit met vloeistoffen als water, plantaardige melk, kokoswater, kokosyoghurt, etc. Alle ingrediënten in een blender en binnen één minuut is je frisse smoothie ready-to-drink!

Je zou denken dat een smoothie een verstandige manier is om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit (200 gram) te komen. Maar helaas… je raakt minder snel vol als je iets drinkt en er zitten veel suikers in. De koolhydraten in fruit breken in je spijsvertering af tot fructose (fruitsuiker). Je krijgt door fruit te drinken heel makkelijk veel meer suiker binnen dan je denkt. Het is daarom beter om fruit te eten dan te drinken. Maar niet getreurd, er zit veel vitamine C in een smoothie. En ook vezels als je hele stukken fruit gebruikt en niet alleen het sap. (Voedingscentrum, z.d.)

Mijn advies is dus om niet dagelijks een smoothie te drinken. Af en toe genieten van zo’n heerlijke fruitsmoothie kan echter geen kwaad! Let daarbij wel op hoeveel fruit je er in stopt per persoon. Dit kun je eenvoudig doen door je ingrediënten te wegen, want twee stuks fruit is ongeveer gelijk aan 200 gram fruit.

Vandaag deel ik mijn zomerse rood fruit smoothie! Ik gebruik voor deze smoothie ongezoete amandelmelk. Je kunt dit ook vervangen door een andere plantaardige melk, kokoswater of water. Van wat voor smoothie kan jij genieten?

~Senang met eten!~

Jane

Recept: Rood fruit smoothie

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries roodfruit (ik gebruik AH zomerfruit)
  • 1 banaan
  • 100 ml ongezoete amandelmelk

Benodigdheden

  • Blender
  • Keukenweegschaal

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een gladde smoothie
  2. Giet het in een glas en het is ‘ready-to-drink!’

Tip: diepvriesfruit heeft dezelfde voedingswaarde als vers fruit, maar is veel makkelijker te bewaren en je smoothie is dan lekker koel.

Protip: Hele goede blenders zoals die van Magimix hebben een speciaal smoothie-programma. Met één druk op de knop maak je dan altijd een perfecte smoothie.

Receptinformatie
Aantal porties 1
Bereidingstijd 10 minuten
Soort gerecht smoothie

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter