0

Voor salades gebruik ik geen strikte recepten. Ik improviseer eigenlijk altijd wel een beetje. Ook als ik een goed gelukte lekkere salade nog een keer wil maken. In de supermarkt kies ik de ingrediënten waar ik op dat moment zin in. Vandaag zijn de groene aspergetips in de aanbieding. Dat is een goede combinatie met spinazie, ei, lente-ui en avocado. Het wordt dus een groene salade!

Wist je dat de asperges in Nederland een typische seizoensgroente is? Het seizoen loopt van begin april tot eind juni. Dan vind je overal asperges uit eigen land. Asperges bevatten veel antioxidanten die het lichaam beschermen tegen DNA-schade.

Eieren bevat weinig koolhydraten, maar wel veel vetten en eiwitten. Het voordeel is dat dit je voor een langere tijd een vol gevoel geeft. Daarnaast bevatten ze veel goede voedingsstoffen zoals vitamine A, D, B8 en B12.

Spinazie en avocado zijn heel voedzaam en zitten barstens vol vitamines en goede omega-vetzuren. Lees in dit recept van de zalm & spinazie wrap welke vitamines deze twee soorten bevatten.

Een supergezonde salade dus! En hij is ook snel klaar. Lees hieronder het recept. Als je deze salade maakt, wil je me dan laten weten hoe je hem hebt gemaakt? Heb je geïmproviseerd of heb je het recept gevolgd?

~Senang met eten!~

Jane

Recept: Snelle groene salade

Ingrediënten

  • 200 gr groene aspergetips
  • 400 gr gewassen spinazie
  • 4 eieren
  • 2 lente-uien
  • 2 avocado’s
  • Extra vierge olijfolie naar smaak
  • Citroensap naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren.
  2. Snijd de harde uiteinden van de aspergetips. Kook ze 3 à 4 minuten  in een steelpan en giet ze daarna af. Laat ze afkoelen.
  3. Was de lente-ui en snijd deze in kleine ringetjes.
  4. Haal de grote steeltjes van de spinazie en scheur de spinaziebladeren zodat ze wat kleiner worden en makkelijker te eten. Doe de spinazie in een grote kom.
  5. Snijd de aspergetips in stukjes. Je kunt ze ook heel laten, maar dat vind ik zelf onhandig eten.
  6. Pel de eieren en snijd ze in partjes
  7. Doe alle ingrediënten bij de spinazie in de grote kom
  8. Meng in een klein kommetje de olijfolie, het citroensap, peper en zout
  9. Besprenkel de salade met de olie en hussel alles door elkaar

Receptinformatie
Aantal porties 4
Bereidingstijd 30 minuten
Soort gerecht salade, lunch, avondeten

Allergeneninformatie
X Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
X Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter