Skip to main content
search
0

Voor de zoetekauw een makkelijk te maken snack: bliss balls a.k.a. dadelballetjes. Met deze ronde kanjers kun je eindeloos variëren in smaken. Vandaag een basisrecept dat vrij is van de 14 wettelijke allergenen. Zo kun je al je visite een lekkernij aanbieden!

De voordelen van de dadel
Healthy snack, zo worden deze dadelballetjes vaak genoemd. Er zit een kern van waarheid in, omdat deze zoetigheid zeker goede voedingsstoffen bevat.

Het hoofdingrediënt -de dadel- zit vol met antioxidanten, vezels en vitamines. Dit werkt cholesterolverlagend en vermindert obstipatie en ontstekingen. Het kan zelfs de vruchtbaarheid bevorderen doordat de dadel rijk is aan foliumzuur, andere B-vitamines en mineralen zoals ijzer en magnesium.

Een beter alternatief van witte kristalsuiker
De dadel is dan ook een beter alternatief dan witte kristalsuiker, maar bestaat toch voor 2/3 uit natuurlijke suikers. En ook natuurlijke suikers kunnen de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Daarnaast kan het de spijsvertering te sterk belasten. Mijn advies is om dadels maximaal enkele keren per week te eten.

Rauwe cacao
Voor deze versie van de bliss ball gebruik ik rauwe cacao. Cacao bestaat ook uit veel antioxidanten, maar is vooral één van de rijkste bronnen van magnesium. Wat ik ook belangrijk vind is dat keurmerk UTZ aanwezig is op het product. Dit keurmerk staat voor eerlijke handel. Daarnaast zijn er betere arbeidsomstandigheden van de boeren en worden er vaak minder bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit keurmerk vind je ook op koffie, thee en hazelnoten.

Smullen maar
Heb je zoete trek, neem dan een bliss ball. Een bliss ball op zijn tijd moet kunnen!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: sweet bliss balls

Ingrediënten

 • 25 gram glutenvrije havermout
 • 2 theelepels rauwe cacao
 • 10 gram kokosrasp
 • 3 medjoul dadels (ca. 60 gram)

Benodigdheden

 • Keukenmachine

Bereidingswijze

 1. Vermaal de havermout in de keukenmachine.
 2. Ontdoe de dadels van de pit en snijd deze in grove stukken. Voeg toe in de keukenmachine en maal deze fijn door de havermout.
 3. Voeg de rauwe cacao en kokosrasp toe en maal dit kort in de keukenmachine totdat alles aan elkaar gaat plakken.
 4. Maak balletjes van ca. 25 gram.
 5. Rol de balletjes door de kokosrasp.
 6. Leg de balletjes ca. 30 minuten in de vriezer en bewaar ze daarna in de In de koelkast kun je ze ongeveer twee weken bewaren.

Tip: je kunt de balletjes voor langere tijd in de vriezer bewaren. Ze blijven circa 3 maanden goed. Zo heb je altijd een snack op voorraad als je zoete trek krijgt.

Receptinformatie
Aantal stuks ca. 4
Bereidingstijd 15 minuten
Soort gerecht snack

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter