Als ik druk bezig ben met mijn werk dan ben ik soms geneigd om weinig tijd te besteden aan mijn lunch. Vroeger at ik dan voor het gemak even snel een boterham met kaas achter de laptop. Dat is zo zonde, want met een klein beetje meer moeite kun je voor jezelf een makkelijke en gezonde lunch creëren. Juist even dat rustmomentje pakken en voedzaam lunchen geeft je weer energie voor de rest van de dag.

Gezond broodbeleg

Ik ben niet zo’n broodeter, maar als ik brood eet dan is het vaak geroosterd brood. Heerlijk in combinatie met homemade rode bieten hummus met gegrilde groenten. Groenten op brood is hartstikke lekker en ook nog eens gezond!

Voorbereiding

Het recept van de bieten hummus vind je hier. Ik maak deze altijd in een grote hoeveelheid en verdeel het dan over kleine bakjes die ik invries. Het blijft wel 3 maanden goed in de vriezer en zo heb je altijd een voorraadje. Haal het er een dag van te voren uit en je hebt de volgende dag heerlijk broodbeleg. Zo hoef je rond lunchtijd weinig tijd in de keuken te besteden.

Gegrilde groenten uit de oven

Groenten grillen is een kleine moeite. De bereidingswijze vind je onderaan deze pagina. Het enige wat ik toevoeg aan ‘kruiden’ is wat knoflook, himalayazout en olijfolie. Heerlijk op brood, in een salade of gewoon als bijgerecht te eten.

~Senang met eten!~

Jane

Recept: toast met bietenhummus en gegrilde groenten

Ingrediënten gegrilde groenten

  • 1 courgette
  • 3 puntpaprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • Zeezout of himalayazout
  • Olijfolie

Overige ingrediënten 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden heteluchtoven.
  2. Was de courgette en puntpaprika’s.
  3. Snijd de courgette in ronde plakjes en leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier
  4. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de puntpaprika’s op de bakplaat.
  5. Snijd de knoflooktenen in een grove stukken en verdeel deze over de bakplaat.
  6. Besprenkel de groenten met olijfolie en zout naar smaak.
  7. Grill de groenten in de oven voor 20-30 minuten.
  8. Toast in de tussentijd het brood.
  9. Smeer de bietenhummus op het brood, leg hier de gegrilde groenten op en garneer met de alfalfa.

Tip: Varieer met groente. Gegrilde aubergine, champignons of zoete aardappel is ook erg lekker.

Tip 2: Varieer met kruiden. Bestrooi de groenten met kruiden als tijm of rozemarijn.

Tip 3: Bij de Gebaksjuwelier hebben ze heerlijk glutenvrij en vegan brood.

Receptinformatie
Aantal porties 4-6
Bereidingstijd 30 minuten
Soort gerecht lunch, salade, avondeten

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
X Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter