0

Een kant-en-klare-saus zonder suikers, gluten en soja is in een reguliere supermarkt bijna niet te vinden. Een saus zelf maken is echter super makkelijk en veel gezonder. Daarom vandaag een snel en simpel recept voor een tomatensalsa.

Waar eet je deze salsa bij?
Deze tomatensalsa vind ik zelf erg lekker op een burger, als dipsaus bij nacho’s of bij een mexican style gerecht. Op mijn website vind je een broodje kipburger en een vegan linzenburger waar deze saus erg goed bij past.

Combinatie met guacamole
Vaak combineer ik deze saus met guacamole. Deze lichte spicy tomatensaus samen met de romige avocado smaak is een top combinatie voor elke lekkerbek.

Deze eenvoudige en lekkere saus moet je echt eens zelf maken en proeven!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: tomatensalsa

Ingrediënten

  • 1/2 blikje tomatenblokjes (ca. 200 gram)
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/3 theelepel (himalaya)zout
  • 2 sjalotjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 tomaat
  • 1 knoflookteen
  • 1/2 eetlepel limoensap
  • Peper en chilivlokken (of rode peper) naar smaak

Benodigdheden

  • Foodprocessor of staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotjes, tomaat en knoflookteen in enkele stukken.
  2. Doe alle ingrediënten voor de tomatensalsa in de foodprocessor (of gebruik een staafmixer) en maal deze fijn tot een gladde saus.

Receptinformatie
Bereidingstijd 15 minuten
Soort gerecht sauzen

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter