Skip to main content
search
0

Van dit recept ga je blij worden. Hoe ik dit weet? Elke keer als ik van deze pannenkoeken aan het smikkelen ben krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. En die glimlach gun ik jou ook!

Vegan pannenkoeken

Ik eet regelmatig deze pannenkoeken als ontbijt. Vooral banaan in combinatie met havermeel vind ik erg fijn. Bananen geven een zacht zoete smaak aan de pannenkoeken en de haver maakt het extra voedzaam door de vezels. Vroeger bakte ik deze bananenpannenkoeken met ei totdat een veganistische vriendin van mij een hele goede tip gaf om dit recept heel makkelijk vegan te maken. Ik hoefde enkel het ei weg te laten, want de banaan werkt al als bindmiddel.

Blauwe bessensaus

Een gezonder alternatief voor een zoete stroop is zelf een saus maken van fruit. Dit doe je heel simpel met diepvriesfruit. Voor deze bananenpannenkoeken maakte ik een blauwe bessensaus, maar het is ook erg lekker met een ander soort fruit zoals frambozen of aardbeien.

Lifehacks

Pannenkoeken bak ik altijd in een wat grotere hoeveelheid. Daarom is dit recept voor ca. 12 pannenkoeken. Hiervoor sta ik ongeveer een uurtje in de keuken, maar dan heb ik gelijk een klein voorraadje voor een andere keer als ik weinig tijd heb maar toch lekker en voedzaam wil ontbijten.

Lees in dit blog mijn inkooptip en mijn lifehacks over het bakken en bewaren van pannenkoeken.

Meer pannenkoekenrecepten

Op mijn website vind je nog twee recepten van pannenkoeken (met ei).

Grote kans dat er meer pannenkoekenrecepten op mijn website zullen verschijnen. Want ik ben een pannenkoekenfan!

Veel bakplezier!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: vegan bananenpannenkoeken met blauwe bessensaus

Ingrediënten

Pannenkoeken

  • 420 g bananen (ca. 4 stuks)
  • 350 – 400 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 g havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • Mespunt vanillepoeder
  • ½ theelepel bakpoeder
  • Olie om in te bakken

Blauwe bessensaus

  • 200 g diepvries blauwe bessen
  • ½ theelepel arrowroot

Belangrijkste benodigdheden

  • Mengkom
  • Staafmixer
  • (kleine) koekenpan
  • Steelpan
  • Garde
  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Pureer de bananen met de staafmixer in de mengkom (indien je geen staafmixer hebt, gebruik dan een vork om de banaan de pureren).
  2. Voeg 350 ml amandelmelk toe en meng het geheel met een garde.
  3. Meng dan alle andere ingrediënten er door heen. Als je het beslag nog te dik vindt, dan kun je wat meer amandelmelk toevoegen.
  4. Bak de pannenkoeken met een beetje (kokos)olie in een kleine koekenpan. Voor één pannenkoek gebruik ik ongeveer een halve soeplepel beslag (ca. 70 – 80 g).
  5. Verwarm de bevroren blauwe bessen in een steelpan. Wanneer de blauwe bessen zacht zijn geworden prak je deze een beetje met een vork.
  6. Meng 2 eetlepels water met de arrowroot in een glas en roer dit daarna door de blauwe bessensaus. Laat dit nog even 1 minuutje door pruttelen op het vuur, zodat de saus iets dikker wordt.
  7. Serveer de pannenkoeken met de blauwe bessensaus en een topping van bijvoorbeeld vers fruit, geraspte kokos en een eetlepel kokosyoghurt.

Receptinformatie
Aantal porties 12
Bereidingstijd 60 minuten
Soort gerecht ontbijt, lunch

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
X Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
Zwaveldioxidevrij

Laat een reactie achter