Volgens mij kan soep altijd. Ik vind het een ideale maaltijd om een bulk groenten binnen te krijgen en de bereiding ervan kost weinig moeite. Deze oranje soep is romig en kruidig met een vleugje zoet.

Voorkom voedselverspilling: maak soep!

Voor deze soep gebruikte ik wortels en zoete aardappels die ik nog had liggen. Om zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan maak ik regelmatig soep van restjes groenten. Zo laat ik mij elke keer weer verrassen door een nieuwe smaak soep!

Smakelijk soepje

Met soep kan sowieso weinig mis gaan. Maar deze smaak soep was zo goed bevallen dat ik hem zeker nog eens ga maken. Daarom wil ik jou ook verblijden met dit recept!

~Senang met eten!~

Jane

Recept: wortel pompoen soep

Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • 600 gr winterpeen
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 2 oranje zoete aardappels
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 L water
  • 40 gr cashewnoten
  • Ca. 2 cm schijfje verse gember
  • 2 eetlepels bouillonpoeder of 2 bouillonblokjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 volle eetlepel gele currypasta mae ploy
  • Kokosolie
  • Peper naar smaak
  • Optionele ingrediënten: 100 gram feta, koriander en chilivlokken
Benodigdheden
  • Staafmixer
  • Waterkoker
  • Soeppan

Receptinformatie
Aantal porties 4
Bereidingstijd 45 minuten
Soort gerecht soep, lunch, voorgerecht, avondeten

Allergeneninformatie
Eivrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lupinevrij
Mosterdvrij
Notenvrij
Pindavrij
Schaaldierenvrij
Selderijvrij
Sesamzaadvrij
Sojavrij
Van nature aanwezige (fruit)suikers
Vegan
Visvrij
Weekdierenvrij
√ Zwaveldioxidevrij

Bereidingswijze
  1. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en schil de gember.
  2. Rasp de wortels, schil de aardappels en snijd beiden in grove stukken.
  3. Kook 1 liter water.
  4. Verhit de pan met (kokos)olie en fruit de ui en knoflook.
  5. Voeg de wortel, aardappel, pompoen en bak ca. 2-4 minuten.
  6. Los ondertussen de bouillon op in het gekookte water.
  7. Voeg de kurkuma, chilivlokken en currypasta toe. Goed mengen met de groenten.
  8. Schenk het bouillonwater in de pan en voeg de gember toe.
  9. Breng het geheel aan de kook en laat het 25 minuten zacht doorkoken.
  10. Hak ondertussen de cashewnoten grof, verkruimel de feta en versnipper de koriander.
  11. Vis de gember uit de pan en pureer dan alles in de pan met een staafmixer.
  12. Volg de kokosmelk toe en wat peper naar smaak.
  13. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  14. Garneer de soep met wat feta, cashewnoten en koriander bij het opdienen van de soep.

Tip: Als de soep te dik is, voeg dan wat extra water toe

Tip 2: Met hetzelfde gemak maak je heel veel soep door van alle ingrediënten 2, 3 of zelfs 4 keer zoveel te gebruiken. Je kunt dan een groot aantal porties invriezen. Zo blijf je nog lange tijd genieten van deze heerlijke soep!

 

Laat een reactie achter