Skip to main content
search
0

Wat zijn jouw plannen voor de lunch? Mijn lunchtip voor vandaag: een gevulde wrap gemaakt van boekweitmeel. Je kunt hier volop mee variëren en het zo gezond maken als je zelf wilt! Op mijn foodblog zal ik mijn verschillende variaties met je delen. Vandaag een vulling die rijk is aan vitamines en mineralen.

Voor deze wraps gebruik ik het basisrecept van de pannenkoek/wrap. Klik hier voor het recept.

De vulling hoef je niet af te wegen. De hoeveelheid ingrediënten op je wrap kun je geheel naar eigen smaak beleggen. Echter niet teveel op één wrap, want dan is ie niet meer op te rollen. In één keer de juiste hoeveelheid aanbrengen vergt wat oefening, maar daar word je vanzelf handiger in.

Eén van mijn favoriete wrap-combo’s is gevuld met gerookte zalm, spinazie, gepureerde avocado en cherrytomaatjes. Ik vind dit een erg lekkere combinatie, maar natuurlijk kun je zelf eindeloos blijven variëren.

Deze ingrediënten samen leveren een cocktail van allerlei vitamines en mineralen. Avocado’s zijn extreem voedzaam en bevatten veel omega 9-vetzuren, verschillende soorten vitamines (A, B, K en E), vezels  en koper. De gerookte zalm is rijk aan eiwitten, vitamine D en omega 3-vetzuren. Tomaat barst van de vitamine C en A. Spinazie bevat de mineralen mangaan, magnesium en ijzer. En met spinazie krijg je ook nog de vitamines  K, A en B11 (foliumzuur) binnen.

Ingrediënten voor de vulling:

 • Gerookte zalmfilet
 • Cherrytomaatjes
 • Spinazie
 • Avocado

Wat is jouw favoriete wrap-combo?

~Senang met eten!~

Jane

2 Reacties

 • Joyce schreef:

  Hoi Jane, welke gerookte zalm koop jij? Als ik gerookte zalm uit de supermarkt haal,proeft het vaak niet natuurlijk naar mijn idee. Weet zo even niet welke toevoegingen erbij zitten,maar vraag me af of het gekweekte vis is of echte vis.
  Zelf eet ik het zelden.

  • Jane's Flavours schreef:

   Hoi Joyce. Ik koop meestal de gerookte zalmfilet van de AH. Volgens de beschrijving is het gerookte zalm Atlantische zalm (Salmo salar) gekweekt in Noorwegen. Ik vind dit merk vergeleken met andere merken uit de supermarkten het lekkerst smaken. Groetjes, Jane

Laat een reactie achter